Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Viemäreiden sisäpuolisen kunnostamisen standardeja nyt suomeksi

Kari Kuivalainen (kari.kuivalainen a plastics.fi), 4.7.2014

Putkien sisäpuolista saneerausta verrataan yleisesti putkien uusimiseen etenkin taloudellisin argumentein. Uusi SFS-käsikirja 101 avaa näkökulmia viemäreiden kunnostamisen laadun kehittämiseen. Siitä löytyvät mm. alan keskeisten standardien äskettäin valmistuneet suomennokset.

Vesihuoltoverkoston ylläpito on yksi merkittävimmistä yhteiskunnallisista kunnossapitohaasteista. Erilaisia putkistojen saneerausmenetelmiä on paljon. Viemäreiden kunnostaminen sisäpuolisin saneerausmenetelmin on yksi viemärisaneerauksen toteutusvaihtoehdoista.

Uusi SFS-käsikirja 101 nimeltä "Viemäreiden sisäpuoliset saneerausmenetelmät" on valmistunut. Se on tarkoitettu vesihuoltoasioiden parissa työskenteleville sekä saneeraushankkeisiin osallistuville suunnittelijoille, urakoitsijoille, valvojille ja kiinteistöjen omistajille.

Käsikirjassa on keskeisimmät aiheeseen liittyvät standardit sekä opastavat dokumentit vaatimustenmukaisuuden arviointimenettelyjen kehittäjille. Vesi-instituutin julkaisema Viemäreiden sisäpuolisten saneerausmenetelmien selvitys- ja kehittämisprojektin raportti löytyy myös käsikirjasta.

SFS-käsikirja 101 on laadittu SFS:n ja Muoviteollisuus ry:n yhteistyössä. Lisätietoja siitä löydät SFS:n tuoteuutisesta.

SFS:n käsikirjojen ja standardien hankinnasta löydät lisätietoja SFS:n sivuilta.

SFS-käsikirjan 101 voit tilata SFS:n verkkokaupasta.

Tämä uutinen on päivitetty 1.8.2014.

Takaisin
Avainsanat Putkijaosto, Putkijärjestelmät, SFS, Standardisointi