Kuva: Hella Lighting Finland OyLedvalo

Standardointi

Takaa muovituotteiden laadun ja yhteensopivuuden

Muoviteollisuus ry:n vastuulla olevat SFS-käsikirjat

Toimialayhteisö Muoviteollisuus ry osallistuu vastuualueellaan SFS:n julkaisemien käsikirjojen tekemiseen sekä vastaa oman alansa käsikirjojen sisällöstä.

SFS-käsikirjat ovat tietyn aihealueen standardien kokoelmia ja muuta tietoa yksiin kansiin koottuina. Suurin osa käsikirjoista on saatavana painettuna, osa myös pdf-tiedostona. Käsikirjoja myy SFS mm. verkkokaupassaan, jossa käsikirjojen hinnat ja standardien ajantasaisuus on tarkistettavissa käsikirjakohtaisesti.

SFS 2019

SFS-käsikirjat ovat tekijänoikeuslain suojaamia teoksia. Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:llä on SFS-käsikirjojen tekijänoikeus. Liitto laatii käsikirjoja yhteistyössä eri alojen toimialayhteisöjen kanssa. Toimialayhteisöt tekevät käsikirjaehdotukset SFS:n ohjeiden mukaan ja SFS vahvistaa ne. Muoviteollisuus ry on yksi SFS:n toimialayhteisöistä ja vastaa oman alansa käsikirjojen sisällöstä.

Muoviteollisuus ry:n putkijaosto on ollut tekemässä kahta muoviputkialaan liittyvää SFS-käsikirjaa:

101 Viemäreiden sisäpuoliset saneerausmenetelmät (julkaistu 1.7.2014)

Käsikirjaan on koottu keskeisimmät viemäreiden sisäpuoliseen saneeraukseen liittyvät standardit sekä opastavat dokumentit vaatimustenmukaisuuden arviointimenettelyjen kehittäjille. Lisäksi mukana on raportti Viemäreiden sisäpuolisten saneerausmenetelmien selvitys- ja kehittämisprojektista.

102 Muoviputket (julkaistu 1.4.2005)

Käsikirja sisältää kaikki tärkeimmät eurooppalaiset muoviputkialan tuotestandardit suomeksi. Lisäksi kirjaan on koottu voimassa olevat kansalliset SFS-standardit. Kirja käsittää seuraaviin tarkoituksiin käytettävät muoviputkijärjestelmiä koskevat SFS-EN ja SFS -standardit: paineputkistot vedelle, maakaasuputkistot, kiinteistöviemärijärjestelmät, maaviemäriputkistot kaivoineen, salaojaputket, kaapelinsuojaputket, lujitemuoviputkistot ja asennustyöhön kuuluvat liitosten tiiviyskokeet.