Kuva: Medisize OyInsuliinikynät

Oppaat ja materiaalit

Materiaalia opettajille ja oppiville

Biomuoviopas uusien muovien ihmeelliseen maailmaan

Muoveja tuotetaan monin uusin menetelmin. Tuotteita markkinoidaan uusin, hämmentävinkin termein, joskus vailla syvempää ymmärrystä tai selitystä, mitä termit oikeasti pitävät sisällään.

Biomuovi on yksi sellainen termi, joka tässä uudessa kehityksessä usein vilahtelee.

Biomuovi terminä on kuitenkin ylätason määre. Se ei ole yksiselitteinen materiaali tai asia. Se on monta erilaista alaryhmää ja linjaa, joka tulisi aina täsmentää tai vähintään taustaltaan ymmärtää.

Muoviteollisuus ry ja Muovipoli Oy ovat laatineet tähän tarpeeseen eli biomuovin eri merkitysten ymmärtämiseen oppaan. Tämä on opas siitä, mitä ovat eri biomuovit ja myös hieman kuvausta siihen, mitä kunkin linjan ja alaryhmän kehitykseen liittyy.

Biomuoviopas soveltuu toisen asteen koulutukseen ja aikuisopetukseen. Se on suunnattu materiaalitiedon hankintaan, tuotekehitykseen ja kuluttajaneuvontaan sekä vastaavaan tarpeeseen.

Opas antaa lukijalleen tietopohjan ja valmiutta kohdata biomuovit markkinoilla, markkinoinnissa tai vaikkapa uusien tuotteiden kehitystyössä. Ymmärryksen kautta moni asia asettuu kohdilleen ja rationaaliset valinnat voivat vahvistua

New Plastic Center

Nwe Plastic Center perustettiin osana suomalaista Muovitiekartta-työtä.

NPC, Muovipoli Oy ja Muoviteollisuus ry kokosivat oppaan biomuoveista.

Biomuoviopas
Biomuoviopas tarkentaa sanastoa ja kertoo biopohjaisista muoveista
6.1MB, päivitetty 24.11.2020

Lisäksi helppo sanasto

Mitä tarkoittaa biomuovi?
Biomuovisanasto
436KB, päivitetty 24.11.2020

NPC
New Plastic Center