Kuva: Suominen Joustopakkaukset OyPuhalluskalvoekstruusio

Muoviala

Tervetuloa tutustumaan muovialaan ja tervetuloa töihin mahdollisuuksien muovialalle. Ammattikouluista yliopistoihin, Suomessa on monen eri tasoista koulutusta muovialalle. Uramahdollisuuksia löytyy myös laidasta laitaan. Oppisopimukset ja rekrykoulutus ovat hyviä väyliä muovialan töihin.

Muovi- ja komposiittialalle lisää osaajia yritysten ja oppilaitosten poikkeuksellisella yhteistyöllä Lounais-Suomessa

Muovi- ja komposiittialan osaajatarve on kasvussa Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Alan koulutusta ei ole ollut lähivuosina lähellä sijaitsevissa oppilaitoksissa saatavilla, muuallakin Suomessa koko ajan vähemmän. Seudun yritykset (Coreplast Laitila Oy, Favorit Tuote Oy, Leo Laine Oy, Motoseal Components Oy, Muottituote Oy, Oras Oy ja Satatuote Oy) lähtivät helmikuussa 2020 pohtimaan yhdessä Rauman kauppakamarin, Satakunnan kauppakamarin ja 2. asteen oppilaitos WinNovan, Satakunnan ammattikorkeakoulun, Rauman kaupungin sekä Muoviteollisuus ry:n kanssa mahdollisuuksia syvemmälle yhteistyölle osaajien houkuttelemiseksi alalle ja yrityksiin.


Lounais-Suomessa on lukuisia yrityksiä, joiden tuotannossa muovilla ja komposiittimateriaaleilla on merkittävä rooli. Muovi- ja komposiittialan yritysten kasvunäkymät ovat hyvät – korona on jopa vauhdittanut alan yritysten kasvua ja tarjonnut uusia mahdollisuuksia. Alueella on syntynyt poikkeuksellisen vahva yhteinen tahtotila osaajien houkuttelemiseksi alalle. Loppuvuonna käynnistyy yritysten toiveesta alan ammattitutkinto ja tulevana vuonna ammatillinen perustutkinto sekä todennäköisesti myös amk-tasoinen täsmätäydennyskoulutus. Lisäksi yritykset ovat viestimässä alasta kiinnostavasti valtakunnallisen MuoviLove-yhteisnäkyvyyden kautta.

Suunnitelmista päästään konkretiaan nyt loppuvuoden 2020 aikana, kun tuotantotekniikan ammattitutkinto muovi- ja kumitekniikan osaamisalalta käynnistyy Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan toteuttamana. Koulutus alkaa eri yrityksistä tulevien 11 jo alalla työskentelevän osaajan voimin, lisää opiskelijoita tulee mukaan ensi vuoden alkupuolella. Marraskuussa käynnistyy myös valtakunnallinen MuoviLove -näkyvyysyhteistyö, johon suurin osa yhteistyössä mukana olevista yrityksistä on sitoutunut tuleville vuosille. Näkyvyysyhteistyö lähtee liikkeelle pelillistetyn videon valtakunnallisella levittämisellä sosiaalisessa mediassa yhteistyössä Oikotie Oy:n kanssa. Tavoitteena on saada houkuteltua pelin kautta kävijävirtaa tutustumaan yrityksiin, toimialaan, yritysten avoimiin työpaikkoihin ja WinNovan alan koulutuksiin. Samalla ammutaan alas muoviin liittyviä myyttejä. Lisäksi on suunniteltu esimerkiksi yritysten yhteisiä tempauksia, joilla alasta viestitään kiinnostavasti.
(19.11.2020) Ajankohtaista toiminta myös tänään (17.1.2022)

koulutus, rekrytointi, muoviala, vastuullisuus, osaaminen,MuoviLove yhteistyöyritykset

MuoviLove -peli ja koulutus

MuoviLove -näkyvyysyhteistyön sivusto:
muovilove.meillaontoita.fi/

peli, muoviala, kierrätys, vastuullisuus, koulutus, oppiminen, työ, rekrytointiMuoviLoveKoulutusta täältä

WinNovassa käynnistyvät tutkinnot:
1. Tuotantotekniikan ammattitutkinto, Muovi ja kumitekniikan osaamisala, www.winnova.fi/koulutukset/koulutustarjonta/kone-_ja_tuotantotekniikka/tuotantotekniikan_ammattitutkinto_muovi_ja_kumitekniikan_osaamisala_oppisopimus.8928.html
2. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja, levyseppähitsaaja, muovi-ja kumituotevalmistaja www.winnova.fi/koulutukset/koulutustarjonta/kone-_ja_tuotantotekniikka/kone-_ja_tuotantotekniikan_perustutkinto_koneistaja_levyseppahitsaaja_muovi-ja_kumituotevalmistaja.8867.html

MuoviLove koulutusta ja töitä
135KB, päivitetty 19.11.2020