Kuva: Suominen Joustopakkaukset OyPuhalluskalvoekstruusio

Muoviala

Tervetuloa tutustumaan muovialaan ja tervetuloa töihin mahdollisuuksien muovialalle. Ammattikouluista yliopistoihin, Suomessa on monen eri tasoista koulutusta muovialalle. Uramahdollisuuksia löytyy myös laidasta laitaan. Oppisopimukset ja rekrykoulutus ovat hyviä väyliä muovialan töihin.

Muoviteollisuus suosittelee Rakentamisen muovit -sitoumuksen tekemistä

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on Suomen kestävän kehityksen toimikunnan sopima kansallinen kestävän kehityksen strategia ja samalla konkreettinen työkalu. Se on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta.

Sitoumus2050.fi sivuilta löytyy myös Muoviteollisuus ry:n vuonna 2020 allekirjoittama rakentamisen muovien kestävään kehittämiseen tähtäävä projekti.

Muoviteollisuudelle on kaksi eri sitoumusta: kalvonvalmistajille yksi ja rakennustuotepakkaajille toinen. Yritys voi sitoutua jompaankumpaan tai jopa kumpaankin - yrityksen omasta toiminnasta riippuen.

Periaate on: Lisää yrityksesi sitoumukseen - kerää tietoja - ilmoita kerran vuodessa! Melkein yhtä helppoa kuin kuluttajien muovipakkausten kierrätys!


Teknisen avun sivuston käytössä tarjoaa ympäristöministeriön paivi.piispa a gov.fi, +358 2952 50167. Ympäristöministeriö myös kampanjoi näkyvästi sitoumuksessa - sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Ota siis hyötykäyttöön myös tämä markkinointikeino, jolla kerrot esim. kunnallisille vaikuttajille, että teet vastuullista työtä ja tuet kiertotaloutta myös teoilla.Rakennusmuovit
Rakennustuotepakkaajien ohjeistus
Muoviteollisuuden rakentamisen green deal ohjeistus rakennustuotepakkaajille
550KB, päivitetty 9.11.2021


Kalvomuovit
Kalvomuovien tuottajien ohjeistus
Kalvomuovien tuottajien ohjeistus Rakennusmuovien Green Deal -sitoumukseen
522KB, päivitetty 9.11.2021

sitoumus2050 - rakentamisen green deal

Suomalainen muoviteollisuus voi liittyä rakentamisen muovit -green deal sitoumukseen www.sitoumus2050.fi sivustolla. Sivuilta löytyy seikkaperäiset ohjeet miten edistää rakennuspuolen kiertotaloutta. Muoviteollisuus ry:n jäsenille olemme avanneet ohjeistusta tekemällä omat vinkkiohjeet. Rakentamisen green deal logo

(c) ympäristöministeriö. Lue lisää: sitoumus2050.fi/rakentamisen-muovit#/.

Mukana myös mm. Rakennusteollisuus ry

Rakennusmuovien kierrättämistä helpottamaan on Motiva tehnyt maksuttomat Rakentamisen muovit -verkkokurssit. motiva-verkkokurssit.fi/

Kurssit ovat avoimia kaikille halukkaille.