Kuva: Suominen Joustopakkaukset OyPuhalluskalvoekstruusio

Muoviala

Tervetuloa tutustumaan muovialaan ja tervetuloa töihin mahdollisuuksien muovialalle. Ammattikouluista yliopistoihin, Suomessa on monen eri tasoista koulutusta muovialalle. Uramahdollisuuksia löytyy myös laidasta laitaan. Oppisopimukset ja rekrykoulutus ovat hyviä väyliä muovialan töihin.

Ammattikoulutusta sekä aikuisille että nuorille

Muovialan työntekijöille ja muovialasta kiinnostuneille on tarjolla monenlaisia erilaisia tapoja opiskella ja lisätä ammattitaitoaan sekä teoriassa että käytännössä.

Ammatillista koulutusta järjestetään tällä uusiksi Suomessa. Uudet tutkinnot selkeytyvät viimeistään vuosikymmenen lopulla. minedu.fi/amisreformi. Muovialan ammatillinen koulutus on järjestetetty Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon sisällä.

Parhaiten koulutustarjonnan löytää Opintopolku järjestelmästä, josta heti näkee myös hakuajat ja koulutuspaikat. Esimerkiksi bit.ly/3i2ypKL linkissä on käytetty hakusanana aikaisemman perustutkinnon nimeä muovi- ja kumituotevalmistaja. Tee lisää hakuja www.opintopolku.fi ja löydä mieluisin koulutuspaikkasi.

Myös ammatillisen aikuiskoulutuksen kautta voit suorittaa perustutkinnon, ammattitutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon. Nämäkin löytyvät kätevästi opintopolku -järjestelmästä.

Räätälöityihin opintoihin liittyy aina näyttökoe, jolla osoitetaan ammattitaito. Muovialan ammatillista aikuiskoulutusta antavat oppilaitokset löytyvät myös www.opintopolku.fi -järjestelmästä.

Opintopolku.fi kertoo missä oppilaitoksissa on haku käynnissä!

Opintopolku muovi-sanalla