Kuva: Medisize OyInsuliinikynät

Sanasto

Jäikö jokin sana askarruttamaan? Hae sitä sanastosta!

Muovisanastoa

Oheen olemme koonneet keskeisiä muovialan termejä ja niiden selitykset. Muoviteollisuus ry:n sivuston hakutoiminnon avulla voit löytää nopeasti hakemasi tiedon. Jos jokin sana puuttuu, voit vinkata siitä Yhteydenottolomake-osiossa.

Muovialan keskeisimmästä termistä "muovi" tämä sanasto esittää kansainvälisen määritelmän suomennoksen. Termin laajempi selitys löytyy tietosivulta Muovin määrittely.

Tutustu myös Sanastokeskus TSK:n julkaiseman TEPA-termipankin lähteen ”Muovitermit” määritelmiin: termipankki.fi/tepa/fi/

 • CA
  (Cellulose acetate) Selluloosa-asetaatti on selluloosasta muunnettu eniten käytetty selluloosamuovi. Katso myös Selluloosa-asetaatti.
 • CAB
  (Cellulose acetate butyrate) Selluloosa-asetaattibutyraatti on selluloosan johdannainen, jossa selluloosan hydroksyyliryhmät ovat korvattu asetyyli- ja butyyliryhmillä. Katso myös Selluloosa-asetaattibutyraatti.
 • CEN
  Lyhenne eurooppalaisen standardisointijärjestön nimestä, ranskaksi Comité Européen de Normalisation ja englanniksi The European Committee for Standardization. Efta ja EU-maiden yhteinen järjestö.
 • Cleantech
  Tekniikka, joka edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja ehkäisee kielteisiä ympäristövaikutuksia, muoveilla paljolti toteutettavissa