upload_fe9f3fd_komposiittijaoston_instagramtili.png

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

JEC WORLD 2023 keräsi paljon kiinnostuneita kävijöitä pandemiavuosien jälkeen

Huhtikuun viimeisellä viikolla komposiittialalla oli vilkasta, kun JEC World 2023 -tapahtuma kokosi alan huippuosaajat yhteen Pariisiin. Vitrulan Composites Oy:n tekninen asiakaspalvelun ja tuotekehityksen insinööri Pia Kiviranta oli tapahtumassa edustamassa yritystä näytteilleasettajana tavaten asiakkaitaan ja luomassa uusia verkostoja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Komposiittijaosto haastatteli Kivirantaa, joka kertoi innostuneena messutunnelmista ja uusista mahdollisuuksista alalla.
JEC World on maailmanlaajuisesti merkittävä komposiittialan ammattitapahtuma, joka kerää yhteen alan vaikuttajia ympäri maailmaa. Viime vuosina koronapandemia on estänyt messujen järjestämisen, ja vielä viime vuonna kävijämäärät jäivät alhaisiksi. Tämä näkyi myös osastojen väljyytenä. Tänä vuonna kuitenkin tapahtuma oli erittäin suosittu, ja paikalla oli runsaasti kiinnostuneita kävijöitä.

"Kolme päivää meni todella nopeasti! Vitrulanin näyttelypisteellä oli paljon kiinnostuneita kävijöitä, mutta ehdin myös itse hieman kiertää tapahtuma-aluetta. Ehkä tulevaisuudessa varaan kalenteristani enemmän aikaa kiertelyyn. Voisin harkita myös keskustelupaneeleihin osallistumista", kertoo Pia Kiviranta työntäyteisistä messupäivistään.
Pia Kiviranta, Vitrulan Composites Oy
Pia Kiviranta on tyytyväinen tapahtuman onnistumiseen: ”Runsas kiinnostus messuja kohtaan teki niistä menestykselliset, vaikka toki konkreettisia tuloksia nähdään vasta myöhemmin, kun kyselyt, tarjouspyynnöt ja verkostoitumiskutsut käsitellään”. Kiviranta pitää verkostoitumista tärkeänä osana työtään. Uusien tuttavuuksien myötä voi avautua uusia mahdollisuuksia. JEC Worldissa hän kasvatti verkostoaan laajalti komposiittialan ammattilaisten keskuudessa. Tapahtumilla on myös hänen mielestään suuri merkitys yrityksen sisäisen yhteishengen ylläpidossa ja kasvattamisessa. Vaikka messut vaativatkin paljon työtä, ne samalla kasvattavat yhdessä tekemisen tunnetta ja luottamusta tiimin sisällä, mikä auttaakin omalla panoksellaan yritystä saavuttamaan entistäkin parempia tuloksia.

Kestävä kehitys herätti kiinnostusta

Tänä vuonna JEC World -tapahtumassa kiinnostus kestävän kehityksen teemoja kohtaan oli erityisen suurta, niin kävijöiden kuin näytteilleasettajienkin keskuudessa. Tämä näkyi myös Vitrulan Compositesin osastolla, jossa luonnonkuitujen kasvava suosio oli ilmeistä: "Erityisesti lujitekankaat, jotka on valmistettu pellavasta, saivat paljon kyselyitä. Toinen kestosuosikki kyselyissä oli Highflow-teknologiamme, jonka avulla erillisiä hartsin virtausta edistäviä (mutta jälkeenpäin poistettavia) virtausverkkoja ei enää tarvita, jolloin voimme vaikuttaa suoraan komposiittien valmistuksessa syntyvän jätteen määrään" Pia Kiviranta kertoo ja jatkaa: "Kestävän kehityksen teemat olivat keskeisessä asemassa monissa keskusteluissa sekä Vitrulanin omalla osastolla, että muiden näytteilleasettajien osastoilla. Aihe vaikutti kiinnostavan kaikkia messuvieraita. Erityisesti uudet ratkaisut kestävän kehityksen, kierrätettävyyden ja luonnonkuitujen hyödyntämisen osalta herättivät mielenkiintoa."
Vitrulan Composites Oy on aktiivinen toimija komposiittialan messuilla, joilla sen myyjät ovat vakiokasvoja. Pia Kiviranta itse osallistuu useimmiten isoimpiin tapahtumiin. ”Tapahtumat ovat aina kiinnostavia ja lähden niihin mukaan enemmän kuin mielelläni, mutta minulla on toki myös paljon työtä tehtaan käytännön töissä kehityinsinöörinä, eli tuotannossa koeajojen suunnittelussa ja uusien tuotteiden kehittämisessä.” Tulevaisuuden tapahtumiin, kuten vuoden 2024 Pariisin JEC World -messuille sekä syksyn Lujitemuovipäiville, Pia Kiviranta on kuitenkin jo suuntaamassa katsettaan.

Lujitemuovipäivät järjestetään 12.-13.10.2023. Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Vitrulan Composites Oy on lasi- ja hiilikuitulujitteita valmistava yritys Mikkelissä. Yritys palvelee ammattitaidolla monipuolista komposiittialan asiakaskuntaa tuulivoima-, kuljetus- ja rakennusteollisuudessa sekä useissa muissa teollisuuden sovelluksissa ympäri maailmaa.

Seuraa Vitrulan Composites Oy:ta sosiaalisessa mediassa:
Instagram: www.instagram.com/vitrulan_group_finland/
Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=100066620121578
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vitrulan-composites-oy

Lue aiempi artikkeli Vitrulan Composites Oy:sta: Komposiittialan monipuoliset mahdollisuudet
Aikaisemmat blogit löytyvät myös oikealla olevasta palkista.

www.instagram.com/komposiittijaosto/

Blogikirjoitukset julkaistaan ilmestymispäivän mukaisessa järjestyksessä

15.5.2023
JEC WORLD 2023 keräsi paljon kiinnostuneita kävijöitä
373KB, päivitetty 15.5.2023
5.5.2023
Finnester kehittää ympäristöystävällisempää paloturvallisuutta komposiittimateriaaleilla
269KB, päivitetty 5.5.2023
16.3.2023
KiMuRa - tervetuloa mukaan!
338KB, päivitetty 16.3.2023
13.2.2023
Komposiittialan monipuoliset mahdollisuudet
399KB, päivitetty 13.2.2023
23.1.2023
Muovialalle opiskelemaan - blogi
377KB, päivitetty 23.1.2023
14.12.2022
Konkarit vahvoja kehittyjiä
391KB, päivitetty 14.12.2022
28.11.2022
KiMuRa maalissa
295KB, päivitetty 28.11.2022
27.10.2022
Komposiitti taipuu moneen muotoon ja mahdollistaa lähes mahdottoman 2022 10 27 blogi ESMARIN.pdf
357KB, päivitetty 27.10.2022
13.9.2022
Muovikomposiitilla vahva rooli
Blogikirjoitus
176KB, päivitetty 13.9.2022

www.instagram.com/komposiittijaosto/

a514-komposiittijaoston-instagramtili.png