Kuva: Uponor Suomi OyMuoviputket

Putkijaosto

Muoviputket mahdollistavat hygieenisen arjen ja turvallisen juomaveden

Puhdistamotyöryhmä

Puhdistamotyöryhmä on hajajätevesien käsittelyjärjestelmien johtavien suomalaisten valmistajien (Jita Oy, Uponor Infra Oy ja Wavin Finland Oy) yhteistyöryhmä. Ryhmän tavoite on edistää haja-asutusalueiden talousjätevesien käsittelyä kehittämällä tarvittavia laitteita, palveluja ja tiedottamista yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. Puhdistamotyöryhmä tukee alan huoltopalveluja vastaamalla pienpuhdistamohuoltajien pätevöitymiskoulutuksen käytännön organisoinnista yhteistyössä Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n kanssa.

Pienpuhdistamohuoltajien pätevöinti

Puhdistamotyöryhmän organisoiman laitepuhdistamoiden huoltajien pätevöintijärjestelmän esittelee Pienpuhdistamohuoltajat tietosivu .

Tiedottaminen

Puhdistamotyöryhmä tekee yhteistyötä Suomen ympäristökeskuksen (Syke) ja ympäristöministeriön kanssa tiedottaessaan hajajätevesien käsittelyyn liittyvistä asioista. Jäsenyritysten laitetiedot löytyvät kotisivustojen lisäksi myös ympäristöhallinnon tietosivuilta. Tietosivuihin tutustumista aloittelevalle ja muillekin aiheesta kiinnostuneille hyvä aloitusosoite on Syken puhdistamosivusto alkaen vesi.fi-palvelun teemasivulta Haja-asutuksen jätevesien käsittely.

Puhdistamotyöryhmä on koonnut hajajätevesiasioita koskevaa tietoa sivulle Opas hajajätevesien puhdistamiseen.

Ryhmän jäsenyritykset tiedottavat myös osallistumalla alan messuille ja vuosittain keväisin vietettävän valtakunnallisen jätevesiviikon tapahtumien toteuttamiseen. Muoviteollisuus ry ja puhdistamotyöryhmä ovat mukana ympäristöministeriön organisoimassa jätevesiviikkoa koskevassa alan toimijoiden yhteisessä tiedottamisessa.

Työryhmä tiedottaa myös uutiskirjeillä. Lue lisää puhdistamotyöryhmän uutiskirjeistä.

Puhdistamotyöryhmän jäsenet

Puhdistamotyöryhmän (TR P) muodostavat Muoviteollisuus ry:n ja putkijaoston jäsenyritysten edustajat. Ryhmän toimintaa valvoo putkijaoston johtoryhmä. Ryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Työryhmän sihteerinä toimii putkijaoston asiamies. Ryhmä kokoontuu puheenjohtajan ja sihteerin kutsusta tarpeen mukaan.

Puhdistamotyöryhmä
NimiTehtäväYritysJätevesiratkaisujen lisätietolinkki
Kari KohtalaPuheenjohtajaJita Oywww.jita.fi/fi/tuotteet/jatevesijarjestelmat/
Jyrki LöppönenJäsenUponor Infra Oywww.uponor.fi/tuotejarjestelmat/jatevesijarjestelmat

uponor.rakentaja.fi
Tatu PiiparinenJäsenWavin Finland Oywww.wavin.com/fi-fi/Ratkaisut/Infra-ja-jatevedet/Haja-asutusalueet

www.jatevedet.fi
Kari KuivalainenSihteeriMuoviteollisuus ry
Taulukko 1 Puhdistamotyöryhmän jäsenet ja jätevesiratkaisujen lisätietolinkit

Yhteyshenkilö

Puhdistamotyöryhmän yhteyshenkilö on putkijaoston asiamies, joka toimii työryhmän sihteerinä. Työryhmälle tarkoitetut sähköpostiviestit ryhmä toivoo lähetettävän sihteerille osoitteeseen kari.kuivalainen a plastics.fi.


Jätevesiasiat kunnossa viime tipassa
Kuva 1 Lisätietoa:
Viimetipassa-video Youtube-kanavalla
Suomen paras hajajätevesikunta 2020 pikkukuva
Kuva 2 Lisätietoa: www.paatoksetputkeen.fi

Kuntakilpailun rekisteriseloste 2020
69KB, päivitetty 1.10.2020