Kuva: Suominen Joustopakkaukset OyPuhalluskalvoekstruusio

Muoviala

Tervetuloa tutustumaan muovialaan ja tervetuloa töihin mahdollisuuksien muovialalle. Ammattikouluista yliopistoihin, Suomessa on monen eri tasoista koulutusta muovialalle. Uramahdollisuuksia löytyy myös laidasta laitaan. Oppisopimukset ja rekrykoulutus ovat hyviä väyliä muovialan töihin.

Uraa muovialalla?

Tulevaisuudenala täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia työpaikkoja

Muoviteollisuus pysyy ajanhermolla kovassa kilpailussa. Faktaa muoveista ja muoviteollisuuden tulevaisuudesta löydät myös kuluttajille suunnatusta www.muovikuuluukiertoon.fi -sivustolta.

Turvallisuus, ympäristökysymykset, hiilineutraalisuus ja kestävä kehitys ovat myös muoviteollisuussa tärkeitä tekijöitä.

Miten muoviteollisuuteen pääsee? Miten muoviteollisuus kehittyy?

Muovialan koulutus on uudistunut voimakkaasti viimeisten 10 vuoden aikana. Perusperiaate myös muovialalla on se, että peruskoulun suorittanut voi jatkaa opintojaan toisella asteella lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa. Korkean asteen koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut ja yliopistot. Työelämässä jo mukana olevalla on mahdollisuus hankkia lisäkoulutusta aikuiskoulutuksen kautta. Oppisopimuskoulutus on loistava vaihtoehto työssä kehittymiselle.

Suomen koulutusjärjestelmä tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen oppimiseen. Tutustu tarkemmin siihen, mitä muovialalla voi opiskella ja minkälaisia töitä muovialalla voi tehdä.
Uusi ammatillinen koulutus 2018 lähtien
Muovialan koulutuspolku
895KB, päivitetty 17.5.2019

Muovialan kehittyminen


New Plastics Center NPC keskittyy uusiin innovaatioihin ja materiaaleihin, tuotekehitykseen ja verkostoitumiseen Suomen kansallisen muovitiekartan mukaan. Muovikartan tavoitteita ovat biopohjaisten materiaalien käyttöönotton edistäminen sekä kansallinen rahoituksen kohdentamisohjelma uusille liiketoimintamalleille ja uusien materiaalien käyttöönotolle. Muoviteollisuus ry ja Muovipoli Oy kokoavat tätä yrityslähtöistä muovien osaamisverkostoa yhdessä. Lisätietoja www.muovipoli.fi/new-plastics-center-npc/.

Muoveihin liittyviä kansallisia ja kansainvälisiä koulutus-, tutkimus- ja projektihankkeita on paljon.Muovialan projektit

Linkkejä avoimien työpaikkojen hakuun

Barona
Duunitori
Monster
OikotieMuovialan koulutus

Muovialan koulutukseen voi hakeutua ammatillisen aikuiskoulutuksen, ammattikorkeakoulujen tai yliopiston sekä nuorisoasteen ammatillisten oppilaitosten kautta. Oppisopimuskoulutus on myös varteenotettava vaihtoehto. Löydä itsellesi sopiva koulutus!

Lue lisää: muovialan koulutus

MuoviLove peliin tästä
Kokeile peliä: muovilove.meillaontoita.fi/

Uramahdollisuudet

Muovialalla on kysyntää hyville osaajille, joille on tarjolla hyvin monipuolisia tehtäviä muoviteollisuusalan yrityksissä. Olemme koonneet sivustolle erilaisia kertomuksia muoviteollisuuden uramahdollisuuksista.

Lue lisää: muovialan uramahdollisuudet