Kuva: Pipelife Finland OyPutket

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviputkihitsaajat uutiskirje 1/2017 - kysely käytöstä ja rekisterissä kasvua

Päteviä muoviputkihitsaajia on rekisteröity jo 647! Määrä tuplaantui 2 vuodessa! Käytäthän sinäkin ammattilaisia?

Kysely selvittää pätevien muoviputkihitsaajien käyttöä kunnissa


Osallistu lahjakortin arvontaan vastaamalla lyhyeen hitsaajakyselyyn!

Vastaamalla pätevien hitsaajien käytön nykytilaa selvittävään kyselyyn voit voittaa 50 euron lahjakortin. Kysymme pätevien hitsaajisen käytöstä. Lisäksi saat mahdollisuuden arvioida järjestelmää ja kertoa kehitysideoita. Samalla kartoitamme muutamilla kysymyksillä, kuinka hyvin tunnet järjestelmämme. Kyselyn tulosten perusteella kehitämme hitsaajien pätevöintiä ja sitä koskevaa tiedottamista. Vastaajana saat halutessasi yhteenvedon kyselyn tuloksista.

Tutustu järjestelmäämme lukemalla Muoviputkihitsaajat tietosivu.

Muoviteollisuus ry:n putkijaoston vuonna 2014 toteuttaman kuntakyselyn tulosten mukaan noin 54 % vastaajista tunsi koulutus- ja pätevöintijärjestelmämme entuudestaan. Joka neljännessä vastaajien kunnista vaadittiin päteviä hitsaajia jo silloin ja yli 80 %:ssa vastaajien edustamista kunnista aiottiin tulevaisuudessa vaatia heidän käyttämistä.

Päteviä muoviputkihitsaajia on rekisteröity jo 647

Muoviputkihitsaajien pätevyysrekisteritilaston mukaan vuoden 2016 lopussa hitsaajia oli rekisteröity 647 ja yrityksiä 120. Vuoden 2014 lopussa hitsaajien määrä oli 319 ja yritysten 60. Rekisteriin hakeutuneiden määrä on siis kasvanut 2 vuodessa ilahduttavat 100 % ja pätevien hitsaajien saatavuus on nyt koko maan kattava!

Päteviä ammattilaisia vaatimalla on rakennuttajien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden mahdollista välttää virheet liitostöissä ja säästyä merkittäviltä vuotavien saumojen korjauskustannuksilta.

Käytäthän päteviä ammattilaisia! Katso rekisteristä Muoviputkistohitsaajat ja Muoviputkihitsausyritykset.

Muoviteollisuus ry:n putkijaosto ylläpitää alan toimijoista koostuvaa neuvottelukuntaa, jonka organisoima muoviputkihitsaajien koulutus- ja pätevöintijärjestelmä on toiminut vuodesta 2010 alkaen. Neuvottelukunta on sopinut Inspecta Sertifiointi Oy:n kanssa rekisteripalvelusta, johon sisältyy Inspectan sivuilla julkaistava muoviputkihitsaajien ja heitä työllistävien yritysten pätevyysrekisteri.

Kyselyyn pääset linkistä: hitsaajakyselyyn!

Lisätietoja:
Neuvottelukunnan sihteeri ja Muoviteollisuus ry:n putkijaoston asiamies Kari Kuivalainen (etunimi.sukunimi(a)plastics.fi)