Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Uutisarkisto 2013

27.6.2013

Vailla opiskelupaikkaa? Muovista voisi löytyä
Ainakin Nastolan Koulutuskeskus Salpauksessa on vielä tarjolla opiskelupaikkoja Muovi- ja kumitekniikan perustutkinto -linjalle.

16.6.2013

Muovikone yrittää maapallon ympäri ilman polttoainetta
Piccard on extreme-seikkailija jo useammassa sukupolvessa ja yksi hänen viestinsä ihmisille on, ettei mikään ole mahdotonta. Voimme luoda uusia, jopa päästöttömiä tapoja liikkua ja säilyttää näin maapallomme tulevillekin sukupolville. Lennä uusiin ulottuvuuksiin muovilla!

14.6.2013

Muovikorkeilla reissuun
Kesällä 2013 pyörivällä Frezza -kilpailulla voi kerätä matkapisteitä muovikorkeista ja päästä reissuun.

6.5.2013

Muovituotteiden valmistus toipunut ICT-kuplasta
Suomalainen muovituotteiden valmistus on kirinyt vuoden 2009 pahan taloudellisen notkahduksen kiinni. Vuoden 2011 tuotannon bruttoarvo oli jo takaisin vuoden 2007 tasolla. Vuoden 2012 arvioidaan kokonaisuutena olleen 2011 tasoa. Nyt vuonna 2013 on tehtävä kaikki voitava, että jäljellä oleva valmistus kasvuineen säilyisi.

28.4.2013

Eurooppalaisen PVC-teollisuuden aloittamasta kestävän kehityksen vapaaehtoisohjelmasta tuli vuosikymmenessä kiinnostava ja jopa haluttu malli myös muilla markkina-alueilla.

23.4.2013

Kokonaisuudessaan muovipakkausten valmistus ei ole kovin suhdanneherkkä ala. Ei se kuitenkaan ihan irti suhdanteista ole. Muovipakkausten valmistus on kyllä erittäin kilpailtu ja vaativa ala, mikäli mielii menestyä tai edes säilyä mukana. Tärkeitä pakattuja tuotteita kuten elintarvikkeita, lääkkeitä, kemikaaleja ja kulutustarvikkeita tarvitaan niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

19.4.2013

Valtakunnallinen jätevesiviikko 15.-21.4.2013 muistuttaa suomalaisia asiallisen jätevesien käsittelyn tärkeydestä. Kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät tulee saattaa ajantasaisiksi 15.3.2016 mennessä.

27.3.2013

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) muovitekniikan suuntautumisvaihtoehdon lopettaminen vuodesta 2014 alkaen on raju ja odottamaton isku Suomessa muovituotteita valmistavalle toimialalle. LAMK on ollut tärkeä insinöörien kouluttaja alallemme. On vaikea ymmärtää, miksi sieltä ensin lopetettiin muovi-insinöörin koulutusohjelma ja nyt sitten myös siitä jäljelle jäänyt muovitekniikan suuntautumisvaihto, jonka vakuutettiin toimivan hyvin.

26.3.2013

Hyvin usein kysytään, mitä eri muoveille tapahtuu pitkän ajan kuluessa ympäristössä. Tähän kysymykseen tuoreinta tietoa hakee laaja BIOCLEAN -tutkimus.

26.3.2013

BIOCLEAN on Euroopan unionin seitsemännessä puiteohjelmassa rahoitettava tutkimusohjelma. Siihen osallistuu 19 tutkimusosapuolta 9 EU-maasta ja yksi osallistuja Kiinasta.

19.3.2013

Rollen ja Siirin koskettava muovitarina
Lopulta tajuaa miksi...

18.3.2013

Miksi ruoka ja juoma pakataan muoviin ja muihin materiaaleihin?
Ruuan ja juoman pakkaamisen merkitys on kuluttajille epäselvä. Moni pyrkii esimerkiksi välttämään pakkauksia, ja päätyy siksi heittämään ruokaa kotona roskiin. Aika Pakkaus! -kampanja kertoo, mitä hyötyä pakkaamisesta on itsellemme ja ympäristölle.

11.3.2013

Brittinäyttelijä Jeremy Irons on ryhtynyt nostamaan brittien ympäristötietoisuutta muovien suhteen. Brittein saaret on Euroopan suurin muovijätteen viejä. Se on myös tunnetusti tuulinen tiheästi asuttu saarijoukko, jossa osassa vielä jaetaan ilmaisia ohuita ostospusseja kaupoissa läjäpäin. Tästä syntyy roskaantumista, jota vastaan Irons kampanjoi.

7.2.2013

Yhdistämällä puu ja muovi saadaan tuotteelle uusia ominaisuuksia. Uusien ominaisuuksien myötä myös tuotteen kustannustehokkuutta pystytään nostamaan. Merkittävää on, että materiaaleja pystytään hyödyntämään entistä tehokkaammin ja kierrätykselle saadaan suurempi rooli.

4.2.2013

Merkittävä kansainvälinen muovien ja kemikaalien valmistaja Borealis julkaisi tammikuun lopulla kaksi isoa investointia. Nämä tulevat Pohjoismaihin ja parantavat täällä olevien tuotantolaitosten toimintakykyä.

3.2.2013

Ekin Muovi Oy:n perustaja Erkki Lappi kehittää Tekes-projektissa lujitemuovista täyden mittakaavan maantiesiltaa. Hanketta esiteltiin Savon Sanomissa 3.2.2013.

16.1.2013

Coventryn yliopiston tutkimuksesta on ponnahtanut uusi anti-bakteerinen muovisekoite, jonka avulla vaikkapa julkiset WC:t pysyvät paremmin hygieenisinä ja tuoksuvat.