Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuus järkyttynyt alan koulutuksen alasajosta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 27.3.2013

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) muovitekniikan suuntautumisvaihtoehdon lopettaminen vuodesta 2014 alkaen on raju ja odottamaton isku Suomessa muovituotteita valmistavalle toimialalle. LAMK on ollut tärkeä insinöörien kouluttaja alallemme. On vaikea ymmärtää, miksi sieltä ensin lopetettiin muovi-insinöörin koulutusohjelma ja nyt sitten myös siitä jäljelle jäänyt muovitekniikan suuntautumisvaihto, jonka vakuutettiin toimivan hyvin.

Päijät-Häme on ollut edistyksellinen muoviyritysten keskittymä maassamme. Alueella toimii useita kymmeniä merkittäviä ja menestyviä muovifirmoja. Menestys on perustunut ihmisten intoon, osaamiseen sekä muovien monipuoliseen tuntemiseen.

Juuri nyt kun Suomessa pitäisi katsoa tulevaisuuden yrittämiseen ja modernien materiaalien valmistustekniikoihin, käännetäänkin koulutuksen kelloja kymmeniä vuosia taaksepäin. Ikävä kyllä LAMK ei ole edes ainoa koulutuksen tarjoaja, joka on päättänyt lakkauttaa tai vähentää muovialan koulutusta. Tällä menolla palaamme menneisyyteen, jolloin maassa ei ollut lainkaan muovialan omaa koulutusta ja muovitietokin oli muruina ties missä. Kehityssuunta on väärä ja vahingoksi meille kaikille.

Muoviteollisuus ry

Vesa Kärhä
www.plastics.fi

Takaisin