Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuus mukana 25 vuotta täyttävillä Alihankinta-messuilla

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 26.1.2013

Seuraavat kansainväliset Alihankinta-messut järjestetään 24.–26. syyskuuta 2013 Tampereen laajennetussa Messu- ja Urheilukeskuksessa. Suomen johtavan teollisuuden ykkösmessutapahtuman menestystarina on jatkunut jo 25 vuotta. Tämän vuoden messuteemana on "Muotoilu ja kilpailukyky". Muoviteollisuus on näkyvästi mukana.

Tampereen Messut Oy on järjestänyt vuosittain pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Vuodesta 2013 lähtien uutena pääyhteistyökumppanina on mukana Muoviteollisuus ry.

– Elämme muoviaikaa, jossa muovialan kehitys on vireimmillään. Muovi-sanan juuri on muotoilussa. Suomessa jopa 600 yritystä muotoilee eli työstää muoveista mitä moninaisimpia tuotteita. Useat kymmenet niistä osallistuvat Alihankinta-messuille.

Muovituotteiden valmistus on loikkinut pitkiä askelia koko 2000-luvun. Etenkin pikamallinnus ja -valmistus ovat merkinneet murrosta tuotekehityksessä. Muoveja ja niiden yhdistelmiä tulee koko ajan uusia. Uusien muovien kanssa työskennellessä ei kuitenkaan saa täysin lumoutua eikä unohtaa, että moderneina ja erittäin laajana materiaaliperheenä on tehtävä sarja oikeita valintoja. On osattava valita oikea muovi oikeaan käyttöön, oikeat työstömenetelmät, oikeat toimivat työvälineet ja tietysti kaikkein tärkeimpänä oikeat, luotettavat kumppanit. Tässä suhteessa Alihankinta-messut ovat se oikea paikka muoviteollisuudelle. Täällä muovituotevalmistaja voi näyttää oman kyvykkyytensä sekä toisaalta löytää itselleen toimitusketjun luotettavimmat partnerit ja kirittäjät, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Takaisin