Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Huhtikuussa kireyttä Euroopan muovimarkkinoilla

Huhtikuussa kireyttä Euroopan muovimarkkinoilla

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 4.4.2015

Uutiset kertovat ajoittaisista viiveistä saada tarvittavia muoveja jatkojalostukseen Euroopassa nyt alkukeväästä. Suomalaisen tuotevalmistuksen toimitusvarmuus ei kuitenkaan ole vielä koetuksella. Ajoissa vaan tilaukset sisään ja hieman oikeaa varautumista peliin, niin kaikki saavat haluamansa.

Euroopan valtamuovimarkkinat kärsivät 2015 ensimmäisen kvartaalin ajan isojen muovitoimittajien (Sabic, Borealis ja Ineos) ajoittaisista laitos- ja toimitushäiriöistä. Yhteistä nimittäjää häiriöille ei ole, mutta ne ovat heijastuneet ikävällä tavalla muutoin hyvään toimitusvarmuuteen koko ketjussa. Hinnat ovat nousseet hyytävää tahtia, mitä nousua euron halpeneminen on jyrkentänyt.

Eurooppalaiset asiakkaat kokevat jäävänsä muita heikompaan asemaan, jos muoveja ei saa tai niiden hankintahinta on merkittävästi kalliimpi kuin kilpailija-alueilla. Suomalainen muoviteollisuus ponnistelee palvellakseen asiakkaitaan huolimatta edeltävän ketjun takkuiluista. Nyt kannattaa olla ajoissa yhteydessä kunnon suomalaisiin muovituotetoimittajiin, joita löytyy Muoviteollisuus ry:nJäsenyritykset osasta!

Takaisin
Avainsanat Muovi, Muoviteollisuus, Polymeeri