upload_c25e372_Ruiskuvalurattaat.jpg

Ruiskuvalujaosto

Isot ja pienet muovituotteet, suuret tuotantosarjat

Ruiskuvalujaosto

Eri puolilla maatamme toimii useita kymmeniä kyvykkäitä ruiskuvalutekniikalla muovituotteita valmistavia yrityksiä. Näillä ei oikein ole ollut yhteistä neutraalia ei-kaupallista foorumia, jolla tätä hienoa yrityssektoria saisi puskettua synergistisesti eteenpäin.

Ruiskuvalujaoston perustamisajatus tuli esiin Muoviteollisuus ry:n jäsenten palvelumuotoilututkimuksessa keväällä 2014. Jaoston perustamiskokouksessa 5.11.2015 oli läsnä sekä yrityksiä että oppilaitosedustajia ja toiminnalle määritettiin suuntaviivat.

Jaoston toiminta


Best practices
Jaosto kokoontuu neljästi vuodessa eri teemojen puitteissa. Yhteistyö, tiedonvälitys ja yleiset tarpeet alalla ovat asioita, joita käydään läpi kokoontumisissa. Asioita alustaa eri alojen asiantuntijat, mikä mahdollistaa eri toimijoiden verkostoituminen.

Koulutus
Jaosto pystyy vaikuttamaan laaja-alaisemmin koulutustarpeeseen kuin yksittäinen yritys. Jaostossa keskustellaan koulutustarpeista yritysten näkökulmasta.

Alaa sivuava toiminta
Edelleen moni muukin ruiskuvalua sivuava alue kaipaa seurantaa, myös vaikuttamista: standardointi, aineiden migraatio, uusiomuovin käyttö ja ylipäänsä muovin hyväksyttävyys eri tuotteissa.

Ruiskuvalujaoston toimintaan ja työn linjaukseen voi vaikuttaa tulemalla mukaan jaostoon.
Avainsanat Jaosto, Jäsenyys, Ruiskuvalu, Ruiskuvalujaosto

Yhteyshenkilö

Pirjo Pietikäinen
Asiantuntija
pirjo.pietikainen a plastics.fi

Työväline- ja Muoviteollisuuden neuvottelupäivät


Teknologiateollisuus ry:n Työvälinevalmistajien toimialaryhmä ja Muoviteollisuus ry järjestävät vuosittain yhteisen tilaisuuden tammikuun lopulla. Tilaisuudessa käsitellään muotteja ja muoveja - ilmoittautuminen avataan yleensä joulukuussa.

Upskill opiskelijan kirjoista voit lukea lisää ruiskuvalusta ja muoveista

Kirja 13 Ruiskuvalu
1.3MB, päivitetty 21.9.2021
Kirja 11 Muovimateriaalit
1.2MB, päivitetty 7.2.2022

Lisää koulutusaineistoa löytyy Muovitietoa sivuilta tai www.plastics.fi/erasmusupskill