Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Okartek Oy Ämpäristötekijänä 2023

Ämpäristötekoon ensimmäistä kertaa osallistuva Kaarinalainen Okartek Oy on tunnettu suomalainen muovialan sopimusvalmistaja. Tuotantomme kattaa kokonaisvaltaisen palvelun aina suunnittelusta toimitukseen asti. Tuotantomenetelmät jakautuvat pääasiassa kahteen osa-alueeseen, ruiskuvaluun ja lämpömuovaukseen. Tuotantoa tukee tehokas kokoonpanolinjasto, toimiva varastointi, 3D-skannauspalvelu ja 3D tulostus (pikamallit ja piensarjatuotanto).
Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Okartek pyrkii kaikella tekemisellään vastuullisuuteen ja ympäristöä vähiten kuormittaviin ratkaisuihin. Okartek Oy on sitoutunut tieteeseen perustuvaan kansainväliseen SBTi-ilmastotavoitteeseen ja näin ollen pienentämään hiilijalanjälkeään 38% vuoteen 2030 mennessä.

Tuotamme noin 17 miljoonaa muoviosaa vuosittain. Tämä tarkoittaa noin 1 miljoona kiloa kovamuovia, josta jätteeksi päätyy vain 340 kiloa. Näin pieneen jätemäärään pääseminen on edellyttänyt paljon toimia, ja yksi niistä on oman tuotannon sisällä toimiva kierrätys. Kierrätämme mm. kaikki muoviosien valmistuksessa syntyneet ylijäämät tai vialliset kappaleet. Valmistamiamme tuotteita on varmasti jokaisessa kotitaloudessa, vaikkei näin sopimusvalmistajana meidän nimemme ole kuluttajille tuttu. Olisi hienoa saada myös näitä meidän tekemiä, elinkaarensa lopussa olevia tuotteita takaisin kiertoon muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Muovien kierrätyksestä ei voi puhua liikaa ja osallistumisellamme haluamme mahdollistaa kovamuovien uudelleen kiertoon pääsyn alueellamme.

Kovamuovit eivät kuulu pakkausmuovin keräykseen ja yllättävän moni kuluttaja ei sitä tiedä.
Okartek 2023

Tutustu tekemiseemme osoitteessa www.okartek.fi
ja seuraa meitä LinkedInissä www.linkedin.com/company/okartek-oy

Leipurinkatu 5
20780 Kaarina

www.okartek.fi

Keräyspaikka ja aukioloaika 5.6.2023


Lämmittäjänkatu 2 (aidattu tehdasalue)
kello 10-18