Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Tehdään yhdessä kiertotaloutta

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 4.5.2016

Amerplastille raaka-ainetta muovipakkauksiin Ekokemin Muovijalostamosta

Amerplast Oy ja Ekokem Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen muoviraaka-aineen toimituksista Riihimäen Muovijalostamolta.

Amerplastin mediatiedotteessa Muoviteollisuus ry:n hallituksen jäsen, toimitusjohtaja Reima Kerttula toteaa: "Me emme näe syitä lykätä joustomuovipakkausalan muutosta ympäristön kannalta kestäväksi liiketoiminnaksi. Emme usko väitteeseen, että asiakkaiden täytyisi valita joko ympäristöystävällisyys tai tuotot."

Nyt tehdyn sopimuksen avulla Amerplast tuo kiertotaloutta hyödyntäviä tuotteita kuluttajien saataville. "Valmistamme kaupan kasseja, joissa on käytetty jopa yli 95 % kierrätysmateriaalia ja on hienoa, että nyt myös kuluttajamuovipakkauksia voidaan kierrättää uusien muovikassien valmistukseen" toimitusjohtaja Reima Kerttula jatkaa.

SYKE ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto julkaisivat vuonna 2009 OPTIKASSI-tutkimuksen, jossa vertailtiin Suomessa käytettävien ostoskassien elinkaaren ilmastovaikutuksia, erityisesti kasvihuonekaasupäästöjä. Tutkimuksen tuloksena kierrätysmateriaalista valmistettu muovikassi paljastui parhaaksi vaihtoehdoksi.

OPTIKASSI-tutkimus löytyy esimerkiksi Suomen Uusiomuovi Oy:n nettisivuilta.

Takaisin