Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Pankit raunioittamassa muoviteollisuutta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 28.6.2012

Monesta vaikeudesta läpi selviytynyt kotimainen muovituotevalmistus on nyt saamassa finnassisektorilta arkkuunsa ne ratkaisevat naulat.

Muovituotteita Suomessa valmistavat pk-yritykset ovat vastaanottaneet syksyn aikana varsin hyytävää Arvoisa asiakas -postia pankeiltaan. Yhteydenotoissa on ehdotettu yksipuolisesti muun muassa tililimiittien pankkimarginaalien kolminkertaistamista ja provisioiden kaksinkertaistamista.

Muoviteollisuus ry haastaa nyt ihan oikeasti monesta kriisistä yhteiskunnan varoin pelastetun Euroopan pankki- ja finanssisektorin kantamaan oman yhteiskuntavastuunsa ja pidättymään kaikkein rasvaisimmasta ahneudesta.

On aivan täysi loose loose -tilanne yrittää rahastaa kotimaista valmistavaa pk-teollisuutta. Se aiheuttaa vain työttömyyttä ja toiminnan lopullista hyytymistä.

Tavallinen muovituotevalmistaja sijaitsee muutoinkin hankalassa markkina-asemassa suurten petrokemian eritysten ja ison asiakkaan esim. kauppaketjun välissä. Viimeinen asia, jota siinä paikassa ja nykytilanteessa kaivataan, on rahoituksen järjetön vaikeuttaminen.

Takaisin