Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Osoita rakennuspaikkakohtainen kelpoisuus Nordic Poly Mark -merkillä

Kari Kuivalainen (kari.kuivalainen a plastics.fi), 22.1.2018

Valtaosalle rakennustuotteita ei ole toistaiseksi saatavilla tyyppihyväksyntöjä, koska niitä koskevat tuotehyväksyntälain (954/2012) mukaiset tyyppihyväksyntäasetukset ovat vielä valmisteilla. Muoviputkituotteiden ja -järjestelmien rakennuspaikkakohtainen kelpoisuuden osoittaminen Nordic Poly Mark -merkillä voi jatkua entiseen tapaan.

Tyyppihyväksyntä on valmistajille vapaaehtoinen menettely, jolle tuotehyväksyntälain 17 §:ssä on säädetty vaihtoehto – rakennuspaikkakohtainen kelpoisuuden osoittaminen. Nordic Poly Mark -merkki on helppo tapa osoittaa muoviputkituotteiden ja -järjestelmien kelpoisuus. NPM-merkin voi saada osoituksena INSTA-CERT -tuotesertifioinnista.

Nordic Poly Mark - eli NPM-merkki on muoviputkituotteille ja -järjestelmille myönnettävä vapaaehtoinen laatumerkki, joka osoittaa EN-standardien ja pohjoismaisten korkeiden laatuvaatimusten täyttymisen. Laatumerkki on ollut käytössä jo vuodesta 2004 asti, jolloin se korvasi Pohjoismaiden kansalliset sertifiointimerkit. Nordic Poly Mark -tuotteiden käytöstä on kertynyt hyviä kokemuksia jo toistakymmentä vuotta.

Nordic Poly Mark (NPM) esite 05_2017
Muoviputkijärjestelmät pohjoismaisiin olosuhteisiin
630KB, päivitetty 8.5.2017

Lue putkijaoston tiedote rakennuspaikkakohtaisesta tuotteen kelpoisuuden osoittamisesta NPM-merkillä sivulta Tiedotteet ja kannanotot.

Lue lisää NPM-merkistä pohjoismaiselta sivustolta http://nordicpolymark.com/fi-start/
Nordic Poly Mark logo

Takaisin