Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Opas PE-putkia kaivamatta asentaville

Kari Kuivalainen (kari.kuivalainen a plastics.fi), 23.5.2018

Vesihuolto 2018 -päivillä julkaistaan ”Taulukko PE-putkien ominaisuuksista suhteessa kaivamattomiin menetelmiin”. Putkijaoston ja FiSTT:n yhteistyönä laadittu taulukko antaa opastusta PE-putkityyppien ominaisuuksien vertailuun valittaessa putkituotteita asennusmenetelmiin pitkäsujutus, suuntaporaus ja pakkosujutus.

Muoviteollisuus ry:n putkijaosto ja Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys ry (FiSTT) julkaisevat tänään 23.5.2018 alkaneilla Vesihuolto 2018 -päivillä yhteisen opasdokumentin. Sen nimi on ”Taulukko PE-putkien ominaisuuksista suhteessa kaivamattomiin menetelmiin”.

Taulukko antaa opastusta PE-putkityyppien ominaisuuksien vertailuun valittaessa putkituotteita asennusmenetelmiin pitkäsujutus, suuntaporaus ja pakkosujutus. Dokumentissa on esitetty tiivis menetelmien kuvaus, lyhyt arvio menetelmiin liittyvistä tyypillisistä vaikutuksista putkiin sekä näkemys PE-putken materiaalin ja suojakuoren merkityksestä asennusmenetelmittäin.

Opas ei anna PE-putkityyppivalintaa koskevia suosituksia, koska putkiasennuksessa käytettävän menetelmän ja tuotteen valintaan liittyy aina paljon tapauskohtaisen harkinnan tarvetta.

Taulukko PE-putkien ominaisuuksista suhteessa kaivamattomiin menetelmiin on laadittu putkijärjestelmien käyttäjien toivomuksesta ja PE-putkihankintoihin liittyvien päätösten perustelun helpottamiseksi.

Taulukko on ladattavissa tietosivulta Putkijaoston julkaisut.

Kuva 1: Taulukko PE-putkien ominaisuuksista suhteessa kaivamattomiin menetelmiin
Taulukko PE-putkien ominaisuuksista suhteessa kaivamattomiin menetelmiin

Lisätietoa:
Muoviteollisuus ry:n putkijaoston asiamies kari.kuivalainen a plastics.fi

Takaisin