Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuuden investointiaalto kohoaa lupaavasti Suomessa

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 29.1.2015

Ketterän ja monipuolisen muovitoimialan valopilkut Suomessa ovat hieman peittyneet talouden yleiseen harmauteen.

Muoviteollisuuden valopilkut tuovat vaihtelua talouden yleiseen harmauteen. Vuonna 2014 useat muovituotteiden valmistajayritykset ovat tehneet mittavia investointeja Suomessa. Erityisesti Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen muoviyritykset ovat panostaneet tuotantonsa uusimiseen, ja hyviä uutisia on pilkahdellut myös muissa maakunnissa. Yhteenlasketut investoinnit ylittävät 30 miljoonaa euroa.

Investointiaalto jatkuu vuonna 2015. Wipak Oy:n 20 miljoonan euron tuotantolinja Nastolaan on tästä oiva esimerkki. Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä kertoi nousevista investoinneista Teknologiateollisuuden ja Muoviteollisuuden neuvottelupäivillä 29.1.2015 Hämeenlinnassa.

”Tämä on vasta alkua. Uutta on tulossa muillekin muovituotealueille. Muovituotteita tarvitaan niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. On hienoa, että muoveja, muovituotteita ja tuotannossa tarvittavia laitteita ja välineitä valmistetaan taidolla Suomessa.”

Muoviteollisuudessa toimii Suomessa lähes 600 yritystä, työntekijöitä on noin 12 000 ja tuotevalmistuksen vuosiliikevaihto ylittää 3 miljardia euroa. Muovialan menestystekijät Suomessa ovat osaaminen, laatu ja tekemisen tahto.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Vesa Kärhä 040 559 7557

Takaisin