Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviputkimarkkinat maailmalla valoisat

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 14.10.2014

Muoviputkien tarve on kovassa kasvussa. Vuosikasvu seuraavan kymmenen vuoden aikana tulee olemaan kaksinumeroinen ja vuonna 2024 arvioidaan globaalisti oltavan 500 miljardin dollarin markkinakoossa.

Hulppeita kasvunäkymiä ennustettiin Plastics Pipes XVII –konferenssissa Chigagossa. Miksi juuri muoviputkiala on niin hurjassa kysyntänosteessa? Ihmiskunta elää monessa eri megatrendissä, jotka oikeastaan myyvät muovia luonnostaan. Maailma kaupungistuu, tarvitaan uusia vesi-, energia- ja tietoliikenneverkostoja, jotka kaikki toimivat muoviputkien avulla. Kastelujärjestelmät, salaojitukset, viemärit ja uutuutena Suomessakin kehittyvät kiinteiden jätteiden siirto putkilla ovat paljolti muovien varassa. Muoviputkien resurssitehokkuus on ilmiömäinen ja saatavuus turvattu. Markkinat ovat paitsi kasvaneet, myös laajenneet aivan uusille alueille.

Putkien valmistus on kehittynyt luotettavan tehokkaaksi samalla, kun asiakkaat ovat alkaneet oivaltaa muovien kokonaiselinkaaren ylivoimaisuuden. Myös muovien asennus on nopeaa ja vaivatonta, silti ne kestävät käytössä hyvin ja pitkään. Muoviputki istuu rakentamisen järjestelmä-arkkitehtuuriin hyvin.

Yhtenä Chigagossa esiin tulleena menestystekijänä mainittiin muoviputkialan 10 %:n satsaus tuloksestaan tutkimus- ja tuotekehitykseen. Se on moninkertainen muihin materiaaleihin verrattuna ja tuo lisää kaulaa markkinoilla muihin ratkaisuihin. Henki Chigagossa oli positiivinen ja suomalaisiakin putkiammattilaisia oli sitä todistamassa.

Takaisin