Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Merkittävä uusi toive muovituottajien piiristä

Merkittävä uusi toive muovituottajien piiristä

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 9.9.2021

Euroopan muovituottajien järjestö PlasticsEurope liputtaa pakollisen kierrätyssisällön puolesta.

PlasticsEurope on nyt kehottanut asettamaan muovipakkauksiin pakollisen EU-laajuisen 30% kierrätysmuovisisällön Euroopan vuoteen 2030 mennessä.

PlasticsEuropen mukaan EU: n pakkaus- ja pakkausjätedirektiivin muutos on avain siirtymiseen muovien kiertotalouteen ja syy tähän ulostuloon. PlasticsEurope tukee Euroopan komission ehdotusta pakolliseksi kierrätyssisällöksi todeten, että se olisi asetettava nimenomaan 30 tuohon prosenttiin.

Kemiallisen kierrätyksen käyttöönotto ja sen hyväksyntä kierrätykseksi olisivat välttämättömiä 30% -tavoitteen saavuttamiseksi. PlasticsEuropen jäsenyritysten suunnittelemat investoinnit tähän pääsemiseksi Euroopassa ovat 2,6 miljardia eurosta vuoteen 2025 mennessä ja 7,2 miljardia euroon vuoteen 2030 .

Pakollinen kierrätysmuovisisältö hieman jakaa Euroopan muoviteollisuutta. Tuotevalmistajien EuPC tiedotteessaan 9.9. pelkää pakon 2030 ajavan pienet toimijat ja perinteiset kierrättäjät vaikeuksiin, koska näillä ei ole kemiallista kierrätysreittiä käytössään eikä mekaanisesti kierrätetty materiaali ole kuin pieneltä osin hyväksyttyä ja mahdollista elintarvikepakkauskäyttöön.

Takaisin