Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Juhlavuoden yhteenvetoa

Juhlavuoden yhteenvetoa

Vesa Kärhä Kuva: Flagmore Oy (vesa.karha a plastics.fi), 14.12.2017

Juhlavuosi 2017 kallistuu kohti loppuaan varsin myönteisissä merkeissä Suomen muoviteollisuudessa.

On aina hieman kyseenalaista yleistää satojen erilaisten muovituotevalmistajien tilannetta, mutta hyvin moni yritys ja tietysti tuhannet ihmiset niissä ovat varmasti aika jouluisissa tunnelmissa parhaillaan.

Vuosi on ollut hyvin työntäyteinen ja kokonaisuutena positiivinen. Yleinen taloustilanne ja kysyntä ovat kohonneet maailmalla monen hiljaisen vuoden jälkeen. Muovien hinnatkin ovat tosin täällä kohonneet. Valtamuovit vaivihkaa ja tekniset kovastikin tempoillen.

Muovialan työvoimaa on koulutettu ja uutta palkattu läpi koko vuoden, kovasti. Ikävä kyllä vuoteen mahtuu myös muutamia päinvastaisia tapahtumia, kuten muoviyritysten sulkemisia Suomessa. Muoviteollisuus ry toivoo, että kaikki ilman töitä jääneet löytävät uudesta tarjonnasta pian uuden paikan joko muoviteollisuudesta tai muualta. Nyt siihen ainakin pitäisi olla parempi mahdollisuus.

Kunnollisia monipuolisia muovituotteita tarvitaan niin juhlassa kuin arjessa. Jos vaan mahdollista, niin suosikaa suomalaista muovituotetta, myös tulevina vuosina. Liputetaan kotimaisen puolesta, kotimaisin lipuin ja lipputangoin !

Takaisin