Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Christian Sundberg jatkaa Muoviteollisuus ry:n puheenjohtajana

Christian Sundberg jatkaa Muoviteollisuus ry:n puheenjohtajana

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 25.11.2020

Muoviteollisuus ry:n syyskokous pidettiin 25.11.2020. Kokous valitsi hallituksen ja muut luottamushenkilöt vuodelle 2021. Puheenjohtajana jatkava Christian Sundberg, Atolli Oy:sta totesi syyskokouksen avauspuheessaan muovien ja muovialan osaavien yritysten auttaneen merkittävästi koronakriisin hoidossa. Tilanne on kuitenkin yhä kaikkialla vaikea eikä se tule edes pandemian jälkeen Suomessa kovin nopeasti kohentumaan ellemme hyödynnä oikeita kotimaisia muovituotteita oikeissa kohteissa osaavin ja avoimin mielin, vastuullisesti.

Suomessa on yli 500 muovituotteita valmistavaa yritystä, joissa on suuruusluokkaa 10 000 suoraa työpaikkaa. Yksi työpaikka muoviteollisuudessa heijastaa yhteiskuntaamme 2,8 muuta työpaikkaa. Ei oikeastaan ole asiaa, jossa muovi ei toisi työlle ja sen tekijöille jotain hyötyä.

Muoveissa on aivan valtavasti mahdollisuuksia sosiaalisesti ja ekologisesti ideaaliin yhteiskuntien uuteen rakennustyöhön.
Muoviteollisuus ry:n syyskokous muisti myös muovialan yhteisen edistämisen puolesta pitkään uurastaneita. Ekin Muovi Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Erkki Lappi kukitettiin lujitemuovialan ja työmarkkinaneuvottelujemme sitkeänä sissinä. Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhälle puolestaan luovutettiin Kauppakamarin ansiomerkki 30 -vuotisesta työstä suomalaisen muoviteollisuuden hyväksi. Muoviteollisuuden elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen yhteistyöjärjestö Muoviteollisuus ry täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Muovituotteita on maassamme valmistettu jo kohta 100 vuotta.

Takaisin