Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Kotimainen muovipakkausten lajittelu ja kierrätys ylös

Kotimainen muovipakkausten lajittelu ja kierrätys ylös

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 15.5.2024

Kotimainen muoviteollisuus iloitsee suuresti siitä, että Pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy on tänään ilmoittanut suunnittelevansa Riihimäelle uutta muovipakkausten lajittelulaitosta.

Pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy ja Fortum Recycling & Waste ovat sopineet laajamittaisesta yhteistyöstä muovipakkausten kierrätyksen vauhdittamiseksi.

Tällaisia toimia maamme tarvitsee. Ei ole mitenkään kestävää, että Suomi yrittää olla kiertotalouden edelläkävijä, mutta vie lajittelemattomat jätteensä ulkomaille rahan kanssa ja ostaa sitten mahdollisesti tarvittavan kierrätysmuovin kalliilla takaisin. Tämä uusi laitos olisi tarvittu rakenteille jo 5 vuotta aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Meillä on vielä mahdollisuus vastata EU:n kierrätystavoitteisiin kotimaassa vaikkakin jonkin verran määrävuodesta 2025 myöhästyneenä.

Yleishyödyllinen Sumi Oy on muutoinkin edistänyt maamme kierrätystä vahvasti. Sillä on kaksi tytäryhtiötä, Sumi Åland Oy ja Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy. Nämä nimensä mukaisesti ovat rakentaneet pakkauskierrätystä Ahvenanmaalle sekä maatalousmuoville.

Alun perin vuonna 1992 perustettu Sumi Oy on Euroopan yksi vanhimpia tuottajavastuuyhtiöitä. Yhtiö vastaa nykyisin asiakkaidensa kaikkien pakkausten lakisääteisestä tuottajavastuusta eli lasi-, metalli-, muovi-, paperi-, kartonki- ja puupakkausten keräyksestä ja kierrätyksestä Suomessa. Näin Sumi Oy edistää Suomen keräys- ja kierrätysasteen kasvua ja pakkausmateriaalien järkevää uusiokäyttöä. Kerää pakkaus kotimaiseen kiertoon – www.sumi.fi

Takaisin
Avainsanat Kierrätys, kierrätysmerkinnät, Kierrätysmerkki, Muovi, Suomen Uusiomuovi Oy