Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Toivoa uuteen vuoteen muovialalla

Toivoa uuteen vuoteen muovialalla

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 10.1.2024

Muoviteollisuus Suomessa on toiveikas vuoden vaihduttua. Useampikin indikaattori luo uskoa siihen että vuodesta 2024 voi muodostua edeltäjäänsä vahvempi tällä alalla.

Muovituotevalmistus Suomessa näytti jääneen vuonna 2023 laskevan liikevaihtokehityksen ja hiljaisemman kysynnän vuodeksi, kun sitä verrataan huippuvuoteen 2022. Tuotantovolyymit ovat kuitenkin ilmeisesti säilyneet kohtuullisen siedettävillä tasoilla keskimäärin. Tilastokeskuksen tilastoista puuttuu vielä Q4/2023 liikevaihtomuutos, mutta voimme olettaa senkin vielä olleen laskua edellisen vuoden vastaavaan.

Aivan viimeisimmät sekä EK:n että oma vuoden 2023 joulukuun suhdannekyselymme vilkuttavat jo pienen pientä nousutoivoa päätoimialoilla ja erityisen ilahduttavan selvästi Suomen muoviteollisuudessa.

Kenties muoviteollisuudenkin alavireinen vuosi 2023 todella vaihtui nyt valoisampaan kevääseen 2024. Ja ennen kaikkea toive on, että kotimainen valmistuksemme on heti kilpailukykyisenä mukana, kun talouden veto taas maailmalta kunnolla alkaa.

Muoviteollisuus ry:n yritykset toivovat, että nyt saamme tehdä yhdessä ja rauhassa niitä asioita, joilla muovituotteemme menevät maailmalla kaupaksi. Vain myytyjen tuotteiden katteella saadaan hyvinvointi maassamme kustannettua. Orastava kasvu on helppo nujertaa – vaikea saada pitkään kestävään nousuun.

Takaisin