Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovituotevalmistuksessa vaimeahko kysyntätilanne - odotusta paremmasta

Muovituotevalmistuksessa vaimeahko kysyntätilanne - odotusta paremmasta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 5.2.2024

Odotukset ovat melko korkealla yrityksillä sen suhteen, että seuraavan 3 kk:n aikana vienti virkoaisi ja jopa katteet kohenisivat. Saavatko optimistiset odotukset tukea reaalitaloudesta?

EK:n suhdannebarometri ja 26.1.2024 työvälinepäivillä esitetyt
Teknologiateollisuuden näkymät ennustavat hitusen parempaa ainakin loppuvuodesta.

Tilauskanta ja käyttöaste ovat nyt matalia, mutta eivät enää laskeneet. Vaikuttaa siltä, että muoviteollisuudessa alkuvuosi 2024 etenee nihkeästi ja nousuun suunnataan aikaisintaan toisella vuosipuoliskolla, jos ja kun korot laskevat. Yritys- ja tuotesegmenttikohtaisia eroja tässä suhteessa on.

Ei ole vaikea löytää muovifirmoja, joissa eletään nytkin suhteellisen normaalissa tilanteessa vailla isompaa murhetta. Lopettamisia ja konkursseja on ollut sittenkin vain muutamia. Rakentamisen puolella on synkintä ja runsasluminen talvi perinteisesti on myöhentänyt etenkin muoviputkien ja vastaavien tilauksia.

Suomen lakkoilun vaikutukset vaikeuttavat lähinnä lakkoon julistettuja yrityksiä ja niiden henkilöstön toimeentuloa. Muovituotteiden valmistusta on lähes joka maassa eli joku ne tuotteet markkinoille valmistaa joka tapauksessa.

Takaisin