Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Kotimainen muovituotevalmistus suuntaa omavaraisempaan ja CO2-vapaaseen sähköenergiaan vuoteen 2030 mennessä

Kotimainen muovituotevalmistus suuntaa omavaraisempaan ja CO2-vapaaseen sähköenergiaan vuoteen 2030 mennessä

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 4.12.2023

Muoviteollisuus ry:n hallitus paalutti 21.11.2023 toimialan tavoitteeksi yhä vahvemmin auttaa ihmiskuntaa vihreän siirtymän oikeudenmukaisessa toteuttamisessa.

Suomen muovituotevalmistajat ovat pitkäjänteisesti parantaneet Suomessa tuotannon energiatehokkuutta. Viime vuosina on aurinkopaneelein, ilma- ja maalämpöpumpuin liikuttu edelleen kohti kokonaan vähäisempää ulkoa hankitun energian tarvetta. Onpa alan yrityksillä Suomessa muutama oma tuulivoimalakin.

Suomen virallinen tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035. Muoviteollisuus tukee tässä maatamme ja aikoo samalla saavuttaa CO2-vapauden oman energiansa kulutuksen osalta jo vuoteen 2030 mennessä. Muovituotteet auttavat osaltaan kevyinä ja eristävinä kaikessa energiasäästössä yhteiskunnassa sekä muilla toimintalohkoilla.

Muovien tuotannon osalta maailmassa on myös käynnissä niiden irtautuminen fossiilisista raaka-aineista. Suomen muoviteollisuus tukee osaltaan myös tätä hyvin merkittävää siirtymää.

Suomessa on yli 500 muovialan yritystä ja käytämme runsaan prosentin Euroopan muoveista tuotannossamme. Vuotuinen energiankulutuksemme on alle 1 TWh, mistä sähkönkulutusta on 80 %. Se vastaa noin 1 % maamme koko sähkönkäytöstä.

Tavoitteen toteutumista voidaan seurata toimialan energiatehokkuussopimuksen pian tapahtuvan uusimisen myötä.

Takaisin