Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Kahdeksan kvartaalin kasvu

Kahdeksan kvartaalin kasvu

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 17.3.2023

Vuoden 2022 liikevaihtotilastot valmiit. Plussalle vielä jäätiin vaikka loppua kohti ihan nippa nappa.

Kahdeksan perättäistä kvartaalia eli kaksi vuotta muovituotteiden valmistuksen liikevaihdot pysyivät maassamme nousussa, kertoo Tilastokeskuksen toimialaseuranta isojen kriisien täyteisistä vuosista 2021…2022.

Nyt vuoden 2023 alussa nousu on taittunut, mutta negatiivista lukemaa ei vielä näissä hieman jäljessä julkaistavissa käyrissä näy.

Suomen muovituotevalmistus ponnistelee, jotta taantuman ja alkuvuoden työrauhattomuuksien vaikutukset jäisivät minimaalisiksi. Uusien markkinoiden löytyminen ja kohonneiden kustannusten saaminen katettua ovat keskeisiä toiminnan jatkuvuuden kannalta.

Eduskuntavaalien tiimellyksessä muovipakkauksille on myös esitetty EU-omavaramaksun siirtämistä tuoteveromaisesti kuluttajien maksettavaksi. Muoviteollisuus ry huomauttaa, että Marinin hallituksen aikana on jo päätetty noin 26 miljoonan euron veroluontoisista maksuista monille muovituotteille. Esitetty omavaramaksun keräyspisteen siirtely ei toisi yhtään lisää rahaa tai tasapainoa Suomen julkiseen talouteen ja muovin lisäverotus vain veisi valmistuksen työpaikkoineen sekä tuote- ja kierrätyskehityksineen maasta pois. Se olisi hyvästit kasvun kvartaaleille täällä kenties iäksi.

Takaisin