Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Kohti parempaa Jäniksen vuotta muoviteollisuus!

Kohti parempaa Jäniksen vuotta muoviteollisuus!

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 3.1.2023

Vuoden 2023 yksi isoista maailman kysymyksistä tulee olemaan muoviteollisuuden alueellinen toimivuus: Missä tuotanto on turvattu ja kilpailukykyisin? Noin kolmanneksen maailman talouksista arvioidaan ainakin käyvän taantumassa 2023, mutta isompi osaa jatkaa kasvu-uralla ja muovituotteiden kysyntää on kaikkialla.

Suomen muoviteollisuus katsoo, että meillä on tässä tilanteessa monia vahvuustekijöitä, joita pitää vahvistaa, kirkastaa ja kääntää kotimaassa eduksemme.

Seuraavaksi alkava kiinalainen uusi vuosi on Jäniksen vuosi. Jänis symboloi sekä kärsivällisyyttä että onnea. Suomen muoviteollisuus tarvitsee etenkin kärsivällisyyttä ja myös ympäröivän yhteiskunnan ymmärrystä siitä, miten keskeistä on ylläpitää täällä valmistavia yrityksiä. Tarvitsemme lisää osaajia, hyvävoimaisia yrityksiä ja kannustavuutta tekemiseen Suomessa. Juuri nyt monissa yrityksissä on muutosneuvotteluja ja lomautuksia.

Vihreä siirtymä lisää merkittävästi uusien muovituotteiden tarvetta sähköistymisen, digitaalisuuden ja monen muun tarpeen myötä.

Muoviteollisuus ry toivoo hartaasti, että Venäjä lopettaa välittömästi Ukrainan tuhoamisen ja pääsemme rakentamaan sinne sodan uhreille inhimillisen elämän edellytyksiä. Muoviteollisuus ry on ollut mukana maan jälleenrakennussuunnittelussa ja avussa, mutta asia ei pääse kovinkaan hyvin etenemään, kun sota yhä raivoaa ja infraa tuhotaan aina vaan uudestaan.

Muovilla voidaan tehdä joitain väliaikaisia vesihuoltojärjestelmiä, suojauksia, hätäkorjauksia, varastoja ja niin edelleen, mutta ennen kaikkea tarvitaan pysyvä rauha ja hyökkäysten päättyminen. Rauha puolestaan tasaisi laajemminkin positiivisuutta ja uskoa eri asiakasryhmiin

Takaisin