Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviputket soveltuvat kaikkien pinta- ja pohjavesien käyttövesijohdoiksi

Kari Kuivalainen (kari.kuivalainen a plastics.fi), 11.5.2022

Muoviteollisuus ry:n putkijaosto suosittelee kylmän ja kuuman käyttöveden vesijohdoiksi komposiittiputkia ja PEX-putkia. Niiden materiaalit kestävät syöpymättä kaikkia talousvesikäyttöön johdettavia pinta- ja pohjavesiä useiden vuosikymmenien ajan. Molemmat putkijärjestelmät kattavat kaikki talotekniikan käyttövesiputkistojen tarpeet.

Muoviteollisuus ry:n putkijaostolla on toimivaksi todettu ratkaisu tietyillä pohjavesialueilla ilmeneviin käyttövesiputkien pistesyöpymistä aiheutuneisiin ongelmiin. Jaosto suosittelee kylmän ja kuuman käyttöveden vesijohdoiksi komposiittiputkia ja PEX-putkia. Niiden materiaalit kestävät syöpymättä kaikkia talousvesikäyttöön tarkoitettuja pinta- ja pohjavesiä useiden vuosikymmenien ajan. Juomaveden kanssa kosketukseen tulevat putkien sisäpinnan muovimateriaalit säilyttävät veden hygieenisen laadun.

Komposiittiputket on suunniteltu soveltuviksi sellaisenaan muotojäykkyyttä vaativiin pinta-asennuksiin. Joustavat PEX-putket voidaan asentaa suojaputkissa rakenteiden sisään. Molempia putkijärjestelmiä käytetään kylmän ja kuuman käyttöveden putkistojen lisäksi myös jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmissä. Erityisesti näitä putkia varten kehitetyt asennus- ja liitostekniikat helpottavat ja nopeuttavat putkistojen asentamista.

Lisätietoa:
Kari Kuivalainen
Muoviteollisuus ry:n putkijaoston asiamies
kari.kuivalainen a plastics.fi, puh. 040 843 9425

Tietoa muovisista käyttövesiputkista putkijaoston jäsenyritysten sivuilla (esimerkkikuvat ja sivustolinkit):

Uponor käyttövesiputket
Kuva 1 Uponor Suomi Oy (www.uponor.com/fi-fi/tuotejarjestelmat/kayttovesiputkistot)

Wavin käyttövesiputket
Kuva 2 Wavin Finland Oy (www.wavin.com/fi-fi/Catalogue/Lampo-ja-Vesi-LV)

Takaisin