Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Mitä kuuluu loppuvuoteen muoviteollisuus?

Mitä kuuluu loppuvuoteen muoviteollisuus?

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 5.10.2021

Vuoden 2021 viimeisen kvartaalin alkaessa muoviteollisuuden tilanne jatkuu aika muuttumattomana. Muovien saatavuus on edelleen kovin tiukkaa. Mitään laajaa helpotusta ei ole ilmaantunut rahtien, raaka-aineiden, energian tai muiden kustannuskomponenttien osalta

Ennakkotietojen mukaan syksyllä 2021 tuli käynnistyä uutta tuotantokapasiteettia eri puolille maailmaa, etenkin Aasiaan ja Lähi-Itään, mutta mitään vahvistuksia isolle uudelle tuotannolle ei ole saatu. Yleensä ison uuden laitoksen alkukäynnistys vie kuukausia. Korona on saattanut myös myöhästyttää projekteja aiotusta.

Suomen muoviteollisuuden toiminta-aste on edelleen korkea. Työvoiman saanti on yhä paheneva pullonkaula. Vuodesta 2022 on hyvin vaikea ennustaa mitään, vaikka yrityksissä tulevaa kuumeisesti suunnitellaan. Yleisesti toivotaan, että Suomen ja maailman tilanne nyt pysyisi ainakin tällä rauhallisuusasteella eikä uusia häiriöitä ilmaantuisi. Kaikki valmistautuvat jonkinasteiseen rynnäkköön asiakas- ja messu- ynnä muissa fyysisissä käynneissä. Nyt siis eletään varsin kiinnostavaa ja odottavaa muoviaikaa.

Takaisin