Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuuteen lisää työntekijöitä Suomessa

Muoviteollisuuteen lisää työntekijöitä Suomessa

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 27.1.2021

Muoviteollisuuteen lisää työpaikkoja Suomessa. Raaka-ainehuolto vaan takkuaa tarpeettomasti.

EK:n suhdannebarometri 1/2021 mukaan 43% Suomen muoviteollisuusyrityksistä palkannut uusia työntekijöitä korona -vuoden aikana. Edelleenkin päivittäin eri puolilla Suomea haetaan alalle ihmisiä erilaisiin työtehtäviin, vaikka samainen barometri osoittaa kasvavaa epävarmuutta uusien tilausten saamisessa kotiin vuonna 2021. Toistaiseksi töitä on ollut hieman tuoteryhmästä riippuen hyvin tai kohtuullisesti.

Barometrin mukaan tuotantokustannusten nousu on selviö. Yrityksiltä tulevat viestit kertovat, että nyt raaka-ainetoimittajat ovat jopa rajoittaneet eräiden muovien toimituksia asiakkailleen Euroopassa. Osin varmasti syynä on nyt kaikille vaikeasti ennustettava kysyntäkehitys sekä erilaiset häiriöt tuotannossa ja kuljetuksissa.

Olisi hyvin tärkeää pitää nyt muovituotevalmistajat hyvin sekä työllistettyinä että saada heille toimitettua riittävät tuotannon tarvitsemat muovit ja muut panokset. Ilman hyviä muovituotteita emme saa yhteiskuntaa toimimaan emmekä pysty vastaamaan edessä oleviin suuriin kriittisiin kestävyyshaasteisiin epidemian jälkeenkään.

Takaisin