Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Suomen muoviteollisuus hyvästelee pandemia-ajan

Suomen muoviteollisuus  hyvästelee pandemia-ajan

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 8.9.2021

Pandemian lamauttava voima heikkenee. Muoviteollisuus on auttanut muita pärjäämään ja valmistautuu nyt uuteen aikaan.

Vuoden 2021 lopulla maailman rokotetut yhteiskunnat alkavat avautua 1,5 vuoden rajoituksistaan. Koronavirus jäänee kausittaiseksi tartuntataudiksi muiden joukkoon sekä huonosti roketesuojattuen valtioiden laajemmaksi riesaksi tulevaisuudessa.

Muovisilla pakkauksilla, suojaimilla ja hoitovälineillä oli oma vahva roolinsa taistelussa virustartuntoja vastaan. Alamme toimitti niitä ihmisten käyttöön erittäin hyvällä toimitusvarmuudella. Uusia innovaatioitakin teimme korona-aikana Suomessa.

Miten asiat nyt etenevät alallamme? Yritykset ovat jo tehneet runsaasti hyviä paluusuunnitelmia ns normaaliin työntekoon. Muovituotteiden tilauskanta on kohtuullinen, mutta uusien asiakkaiden ja projektien hakeminen edellyttää yhä kasvokkain tapaamisia ja matkustamista. Niitä nyt kiihdytellään yritystasolla. Työpaikkoja on auki yhä enemmän alalla.

Tampereen Alihankinta -messut 21-23.9. 2021 Suomessa tulevat olemaan yksi ensimmäisistä kotimaisista kontaktointitapahtumista, joihin Muoviteollisuus ry:kin osaltaan kannustaa ihmisiä tulemaan, toisia tapaamaan -turvallisesti ja ohjeita noudattaen.

Takaisin