Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuus sukelsi keväällä ja nousi taas

Muoviteollisuus sukelsi keväällä ja nousi taas

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 17.12.2019

Muovituotevalmistus Suomessa kääntyi Q2/2019:ssa liikevaihdollisesti muutaman prosentin laskuun noustakseen sitten taas Q3:ssa nipin napin entiseen.

Muovituotteiden valmistuksen liikevaihto kehittyi vuoden 2019 ensimmäisellä vuosineljänneksellä positiivisesti yltäen 3,2 prosentin kasvuun vuotta aiemmasta ajanjaksosta. Toinen neljännesvuosi toi alan liikevaihtoon laskua 2,5 prosenttia, mutta jo kolmannella vuosineljänneksellä liikevaihto pinnisti pienoiseen 0,3 prosentin nousuun vuodentakaisesta. Käytännössä 2019 olemme nyt samalla tuotannon tasolla kuin 2018.

Kuten kuvaaja näyttää, nousun aika ei ole mitenkään jyrkän jyrkkää eikä positiivisen kehityksen vuosia ole kuin muutama takana. Kasvu on haurasta ja pärjääminen aika pienestä kiinni kovassa kansainvälisessä markkinakentässä.

Saattaa olla, että vuodesta 2019 tulee vielä kokonaisuudessaan kasvun vuosi. Tämä varmistuu sitten ensi maaliskuussa 2020, kun Tilastokeskuksen tarkistetut koko vuoden 2019 lukemat saadaan käyttöön. Iso aito huoli on tilausten ja kilpailuaseman säilymisestä 2020 ja siitä eteenpäin.

Takaisin