Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Suomalainen muoviala on perinteitä ja pitkäjänteisyyttä

Suomalainen muoviala on perinteitä ja pitkäjänteisyyttä

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 22.8.2018

Tänään kaksi hienoa kotimaista muoviyritystä juhlii varsin kunnioitettavia pyöreitä vuosia. Onnittelut: Uponor ja Saintex !

Peräti 100-vuotiaan Uponorin tarina sai alkunsa 13.8.1918, kun suomalainen self-made-legenda, Aukusti Asko-Avonius, lähti toteuttamaan rutiköyhässä maassa amerikkalaista unelmaansa ja ilmoitti perustavansa puusepänverstaan Lahteen. Sadassa vuodessa pienestä puusepänverstaasta on kasvanut moderni, kansainvälinen pörssiyhtiö ja yksi maailman johtavista talo- ja yhdyskuntateknisten ratkaisujen valmistajista.

Uponor-konsernin emoyhtiö Uponor Oyj on Muoviteollisuus ry:n liitännäisjäsen ja putkijaoston jäsen. Muoviteollisuus ry:n liitännäisjäsenyys ja putkijaoston jäsenyys kattavat Uponor Oyj:n lisäksi myös Uponor-konserniin kuuluvat Suomessa tuotantoa harjoittavat tytäryhtiöt Uponor Infra Oy:n ja Uponor Suomi Oy:n.

Tänä elokuun 23. päivänä saamme juhlistaa myös 70-vuotiaasta Saintex Oy:tä. Kyseessä on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva muovisaumaamo. Vuonna 1948 perustajansa kotitalon alakerrasta aloittanut perheyritys sijaitsee tänä päivänä Kurkimäen teollisuustalossa, Itä-Helsingissä. Se on tunnettu erityisesti heijastimista, mutta tekee ja kehittää paljon muitakin muovituotteita.

Luultavasti tässä syksyllä juhlavuosia on muillakin yrityksillä ja niissä työskentelevillä ihmisillä. Muoviteollisuus ry onnittelee kaikkia muoviteollisuuden suomalaisia pitkän linjan ja samalla tulevaisuuden tekijöitä.

Takaisin