Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviyrittäjyys kiinnostaa kovasti

Muoviyrittäjyys kiinnostaa kovasti

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 3.1.2018

Muovi on monien mahdollisuuksien toteuttaja. Sadat yrittäjät ovat maassamme tehneet ideasta elämänuran muovien avulla. Muoviteollisuus ry:n hallituksen jäsen, lujitemuovijaostomme perustava voima ja nykyinen työmarkkina-asioiden neuvottelijamme Erkki "Eki" Lappi on yksi heistä.

Ekin ja Ekin Muovi Oy:n tarina on yksi hyvin kiehtova tosikertomus sinnikkäästä, omaan osaamiseen, tekemiseen ja näkemykseen perustavasta puurtamisesta Suomessa. Se on myös kuvaus vastuun kannosta vaikeinakin aikoina.

Perhe ja seuraava sukupolvi jatkavat Ekin aikoinaan aika tyhjästä luomassa lujitemuovifirmassa, joka antaa tänään Virtasalmella töitä useille kymmenille ihmisille muun muassa Intiaan tehtävien bussilattioiden valmistuksessa.

Koko Suomi on saanut seurata yrityksen vaiheita TV 1:n "Pelastetaan duunit" -sarjassa neljä vuotta sitten ja vieläkin YLEn sivuilla vuoden 2017 Joulupäivänä ilmestynyt uusi juttu Kulkee pujoparrassa, kantaa kultaristiä ja ajaa Jaguarilla sai esimerkiksi Linkedinin kautta hetkessä noin 2000 klikkausta.

Se on jotain poikkeuksellisen hienoa, kuten on Ekin Muovi Oy:n ja muiden jäsenfirmojemme tekeminen ympäri Suomen.

Takaisin