Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Samassa veneessä ollaan

Samassa veneessä ollaan

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 1.10.2017

Soudimme ja toimimme Itämeren puolesta. Ilman muoveja luonnonvedet olisivat nykyistä paljon heikommassa kunnossa.

Muoviteollisuus ry:n venekunta otti osaa viidenteen Silakkasoututapahtumaan 1.10.2017. Soutu soudettiin kirkkoveneellä puhtaan Itämeren puolesta mukavassa alkusyksyn säässä. Tällä kertaa tapahtuman suojelijana oli itse Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Silakkasoutu oli tänä vuonna kampanjan ”100 suomalaista vesistötekoa” loppuhuipennus ja siten osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Veneessämme oli monen alueen eksperttejä: Biomuoveista muoviputkiin, kierrätyksestä polymerointiin, nuorisoa ja eläkkeelle ehtineitä. Kiitos kaikille !

Vesien suojelu on mahdollista muun muassa erilaisten asianmukaisten muovisten viemäriputkien, hulevesisäiliöiden ja vastaavien toimivien muovilaitteiden ansiosta. Jätehuollon ylläpito ja roskien leviämisen estäminen tarvitsevat niin ikään kunnon muoviset välineet. Ja ennen kaikkea tarvitaan meidän kaikkien vastuullista toimintaa.

Silakkasoutuun osallistumalla halusimme vahvistaa suuren yleisön tietoisuutta Itämeren kuntoon vaikuttavista tekijöistä. Saimme siinä myös itse hyvää mieltä ja mittasimme matkalla Kruununvuoren selän veden kirkkautta, kuten teimme myös tasan vuosi sitten samassa paikassa. Vesi oli nyt huomattavasti kirkkaampaa, näkyvyys jopa puoli metriä parempi. Toivottavasti se on edes osaltaan paitsi normaalia vaihtelua, myös merkki parantuneesta meriveden laadusta. Oikeiden muovituotteiden oikealla käytöllä saamme sen vieläkin parempaan kuntoon tuleville sukupolville.

Takaisin