Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Satsaa muovikoulutukseen ajoissa !

Satsaa muovikoulutukseen ajoissa !

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 31.8.2017

Juurikin näinä aikoina on monta hyvää syytä pönkittää muoviosaamista. Koulutus on parasta varustautumista tulevaan.

Muovituotteiden valmistus kasvaa Suomessa hyvää vauhtia. Ala rekrytoi uusia työntekijöitä vilkkaammin kuin vuosiin. Samalla uusi tekniikka edellyttää uutta osaamista muovialan ammattilaisilta, sen oikean asenteen ohella.

Harmittavasti muovialan oma ammatillinen koulutus on parhaillaan melkoisessa muutostilassa. Tutkintoja ja linjoja karsitaan. Paljon ohjelmia on yhdistelty aika vaikeasti hahmotettaviksi kokonaisuuksiksi, mikä ei välttämättä helpota koulutuksen kysyntä- ja tarjontaongelmaa.

On erinomaisen hyvä asia, että muovikoulutuksen tarjoajat kuten AEL ovat aktivoituneet ja käynnistelevät muun muassa Muovimekaanikon ammattitutkintoon johtavia opetuksia. Muoviteollisuus ry toivoo yritysten todella tarttuvan tällaiseen koulutustarjontaan.

Ammatillisen kouluttautumisen ja osaamisen kohentaminen on juuri nyt viisasta monestakin syystä. Jatkossa koulutustehtävää ja niiden kustannuksia suorastaan tyrkytetään Suomessa entistä enemmän yritysten harteille.
Varsinkin pienelle ja keskisuurelle muoviteollisuudelle byrokratia, kustannus ja resurssien irrottaminen tuotannosta opetukseen helposti tekevät sinänsä hyvästä ajatuksesta toteuttamiskelvottoman. Siksi nyt on edullisin ja otollisin aika investoida tulevaan ja kasvattaa osaamispääomaa firmassa yhteistyössä alan hyvien kouluttajien kanssa.

Takaisin