Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Venturo-talon hienosti onnistunut entisöinti

Venturo-talon hienosti onnistunut entisöinti

Minna Annala (minna.annala a plastics.fi), 19.5.2015

Entisöity Venturo-talo otettiin juhlavasti käyttöön Kera Group Oy:n kokous- ja juhlatilaksi 13.5.2015 Orimattilassa. Entisöinnissä on noudatettu talon suunnitelleen arkkitehti Matti Suurosen ajatuksia niin värien kuin yksityiskohtien osalta ja lopputuloksena on hienoa suomalaista muovimuotoilua.

Kera Goup Oy on tehnyt arvokasta kulttuurihistoriallista työtä ottamalla käyttöön maineikkaan arkkitehdin Matti Suurosen suunnitteleman Venturo-talon. Futuristinen Venturo-talon käyttöönottoa juhlistettiin tunnelmallisesti puhein ja musiikkiesityksin. Matti Suurosen vaimo Sirkka kertoi miehensä elämäntyöstä suurella sydämellä samoin kuin Riku Routo jäljellä olevien Venturo-talojen etsimisestä.

Talon entisöintiin on osallistunut suuri määrä eri aloilla toimivia ihmisiä, joita kaikkia yhdistää innostus muovia ja muotoilua kohtaan. Mukana on ollut sekä alkuperäisen Venturo-talon toteuttaneita muoviosaajia että nykypäivän talotekniikkaosaajia, ja tuloksena on tila, jonka sisällä tuntuu aurinko paistavan pilvisenäkin päivänä.

Alkuperäinen Venturo-talon esite

Takaisin