Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovi liittyy muihin materiaaleihin

Muovi liittyy muihin materiaaleihin

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 20.11.2015

Materiaalien vastakkainasettelun aika on ohi. Jos sitä koskaan oikeasti olikaan.

Materiaalikehitys maailmassa vyöryy vauhdilla eteenpäin. Kehitys etenee yli perinteisten materiaalimääritelmien ja -rajojen. Esimerkiksi muoveille otetaan käyttöön ihan uusia raaka-ainepohjia. Niistä jalostetaan uudentyyppisiä tuotteita, uudenlaisin tekniikoin.

Monesti eri materiaalien synerginen yhdistely tuottaa parhaan lopputuloksen tuotteen ostavan asiakkaan kannalta. Siksikin materiaalien vastakkainasettelu on täysin tarpeetonta jurnuttamista eikä sellaisessa etenkään Suomen kokoisilla markkinoilla ole mitään mieltä, totesi Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä puhuessaan Paperi-insinöörit ry:n syyskokouksessa 20.11.2015.

Muoviteollisuus ry on koko historiansa ollut aktiivinen eri toimijoiden välisessä yhteistyössä. Se on yksi ilmentymä siitä ketteryydestä ja innovatiivisuudesta, jolla oikeasti mennään eteenpäin. Kärhä kertoi Paperi-insinööreille, että yhdistämällä vaikkapa puukuituja ja muoveja suomalaisella osaamisella voidaan toteuttaa todella hienoja ja toimivia asioita. Muovit muuttuvat vähitellen bioksi ja bio muoviksi. Siirtymä biotalouteen lisää monipuolisesti muovituotteiden kysyntää.

Takaisin