Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Lujitemuovipäivät 2015 herättelivät tietoisuuteen työturvallisuudesta

Lujitemuovipäivät 2015 herättelivät tietoisuuteen työturvallisuudesta

Minna Annala (minna.annala a plastics.fi), 19.11.2015

Onnistuneet Lujitemuovipäivät 2015 pidettiin Pieksämäellä teemana ympäristö, terveys ja turvallisuus. Aiheet käsittelivät mm. työolojen parantamista kehittämällä ilmastointia ja valitsemalla eri tavoin prosessitekniikan ja materiaalit.

Tämän vuoden Lujitemuovipäivät 2015 Pieksämäellä onnistuivat hienosti. Intensiivisen tapahtuman yleisteemana oli EHS eli ympäristö, terveys ja turvallisuus lujitemuoviteollisuudessa.

Työterveyslaitoksen edustajat pitivät silmiä avaavan esityksen työturvallisuuden nykytilasta ja vaikka monessa yrityksessä työturvallisuuteen ja -terveyteen on kiinnitetty erityistä huomiota, vielä on parannettavaa. Esitykset käsittelivät mm. esimerkkejä siitä, miten eri yrityksissä EHS on otettu huomioon.

Tapahtuman tehdasvierailu oli myös suuri menestys, sillä lähes kaikki osallistujat tulivat tutustumaan Ekin Muovi Oy:n toimintaan, joka voi toimia malliesimerikkinä siitä, miten työturvallisuus ja -terveys saadaan todella korkealle tasolle lujitemuoviyrityksessä.

Tapahtuman kevyempi osa sisälsi Pieksämäen kaupungin vastaanoton, joka järjestettiin hienoissa puitteissa entisöidyssa junavarikon tilassa, Veturitallissa.

Takaisin