Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Häviä hävikki !

Häviä hävikki !

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 7.9.2015

Parhaillaan vietetään Hävikkiviikkoa 7.-13. 9.2015. Viikon aikana Kuluttajaliitto haluaa kiinnittää huomiota hyvin tärkeään asiaan: Elintarvikehävikkiin.

Aivan keskeinen tekijä välttää elintarvikkeen pilaantuminen ja sen myötä tuotantoon menneiden luonnonvarojen menetys on pakata elintarvike asianmukaiseen, säästävään muovipakkaukseen. Muoveista saadaan räätälöityä juuri kullekin tuotteelle paras pakkaus. Elintarvikontaktimuoveja jalostamalla ja yhdistelemällä saadaan aikaan hyvin keveitä, rikkoutumattomia, läpinäkyviä tai muutoin visuaalisia, käteviä, turvallisia, energia- ja materiaalitehokkaita sekä halutulla tavalla läpäiseviä tai toiminnallisia aktiivipakkauksia. Muovipakkaus on todella luotu suojaksi.

Pakkauksessa on tuotekohtaisesti maksimoitujen säilytysominaisuuksien lisäksi runsaasti tietoa kaupalle ja kuluttajalle säilytyksestä, valmistustavoista, myyntiajoista ja muista tuoteominaisuuksista. Kehitysmaissa jopa 50 % elintarvikkeista pilaantuu jakeluketjussa hävikiksi, Euroopassa vain 3 %.

Vaatimattoman tuntuisella muutaman kymmenen gramman muovipakkauksella saadaan ideaali suoja vaikkapa useille kiloille lihaa, kalaa, vihanneksia tai melkein mitä hyvänsä tuotteelle.

Muoviteollisuus ry:n jäsenistä noin kolmannes valmistaa huippulaatuisia pakkauksia tai muita elintarvikeketjun tuotteita, joilla vähennetään ruoan hävikkiä kautta koko tuotanto- ja jakeluketjun.

Takaisin
Avainsanat Elinkaarianalyysi (LCA), Elintarvikepakkaus, LCA, Pakkaus