Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovit vähentävät tehokkaasti kasvihuonepäästöjä

Muovit vähentävät tehokkaasti kasvihuonepäästöjä

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 3.11.2014

Ilmastomuutoksen torjunta ilman nykyaikaisia muoveja tuskin onnistuu. Tarvitaan käyttöön keveitä ja kestäviä, hyvin eristäviä ja hyvin saatavilla olevia käyttömateriaaleja. Uudet energian tuotanto- sekä säästömuodot vaativat käyttöön parhaat mahdolliset laitteet, putket, eristeet ja vastaavat. Tarvitsemme muoveja.

Denkstatt –tutkimuslaitoksen mukaan EU:n alueella nykyinen muovien käyttö vähentää kasvihuonepäästöjä 5-9 kertaa sen määrän, mitä muovien valmistus ja jätehuolto aiheuttavat. Ilman muoveja olisimme jo paljon syvemmällä ilmastomuutoksen suossa.

Ilmastonmuutos merkitsee myös uusia haasteita. Myrskyt ja tulvat voivat levittää muoviroskia, mikäli jätehuoltojärjestelmät eivät ole kunnossa. Joidenkin muovien säänkestoa voidaan joutua lisäämään esim lämpötilojen nousun myötä. Uusiutuvat muovit tekevät tuloaan, mutta ne eivät saisi kilpailla niukkenevasta viljelysmaasta tai lisätä vaikkapa maatalouden päästöjä. Kaikkea yhteyttävää pinta-alaa tulee vaalia entistä huolellisemmin. Muovit mahdollistavat saada irti enemmän vähemmästä.
Denkstatt -tutkimus täältä
Denkstatt -kasvihuone 2010
396KB, päivitetty 3.11.2014


Takaisin