Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovi-ilmiö 2.0: Miten raaka-aineesta tulee muovia

Muovi-ilmiö 2.0: Miten raaka-aineesta tulee muovia Muoviteollisuus ry:n julkaisuja ja oppimateriaaleja voit ladata netistä (Muovi-ilmiö) tai tilata.

Muovi-ilmiö pakettina sivuillamme

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 27.3.2014

Muovi-ilmiö 2.0 oppilasvihkonen on suunniteltu yläkoululaisten käyttöön. Se perustuu projektityöskentelypilottiin, jonka nimeksi tuli Muovi-ilmiö. Vihkonen käy läpi perustietoa molekyylistä polymeerien kautta muoveihin ja tulevaisuuden muovi-ilmiöihin.

Muovi-ilmiön opettajan oppaasta löytyy taulukko, jossa polymeerit ja muovit sekä niihin liittyvät teknologiat on nivottu perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin ala- ja yläluokilla.

Vihkosesta on poistettu kaikki linkit täydentäviin tietolähteisiin, jotta oppilaiden keskittyminen olisi mahdollisimman helppoa. Koulut, joissa käytettään tabletteja tai älypuhelimia, saavat aineistoon liittyvät lisälinkit ja jopa vihkoset ladattua ruutukoodilistasta.

Muovi-ilmiö virikekooste (opettajan opas) ja Muovi-ilmiö 2.0 ovat TkT Maija Pohjakallion käsialaa. Virikekoostetta voi tilata Muoviteollisuus ry:stä, maksuttoman oppilasvihkosen voivat koulujen opettajat tilata Subject Aidista.

Takaisin