Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Keskustelua muovien turvallisuudesta

Keskustelua muovien turvallisuudesta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 8.11.2013

Tiedon ja tieteen valoa tarvitaan, mutta valaiseeko se tarpeeksi.

Jarruttaako vai edistääkö Euroopan unionin halu säätää kaikesta innovaatioita? Onko mahdollista löytää yleisesti hyväksyttäviä päätöksentekokriteerejä, jotka pohjaavat tieteeseen ja tutkimukseen ? Mitä me tarkoitamme hyväksyttävällä riskitasolla? Onko huolellisinkaan teollisuuden oma tutkimus koskaan yleisön mielissä luotettavaa?

Näitä ja monia muita kiperiä kysymyksiä käsiteltiin kaksipäiväisessä konferenssissa Brysselissä 5.-6.11.2013 Konferenssin teema oli Muovien turvallisuus: Puhutaan siitä!

Tilaisuus kokosi merkittävän keskustelupiirin Euroopan teollisuuden, tieteen, kansalaisyhteiskunnan ja politiikan huipulta.
Konferenssin tavoitteena oli tarjota foorumi, jossa pohtia eri näkökulmia ja keskustella käytännöistä. Haluttiin miettiä, miten rakentaa yhteisymmärrystä näistä usein arvopohjaisista asioista. Tarkasteltiin rakentavan ja aidon vuoropuhelupohjan luomista sidosryhmien kanssa.

"Muoviteollisuus uskoo vakaasti, että tieteellinen näyttö on aina riskinarvioinnin kulmakivi. Kuitenkin usein materiaalikysymysten puntarointiin liittyy muitakin näkökohtia eikä niiden hylkääminen vain epätieteellisinä auta ketään. Muoviteollisuuden on kehityttävä kuuntelemaan kaikkia, jotka kokevat epätietoisuutta tuotteistamme ja tämä konferenssi oli tärkeä osa tätä prosessia. Olemme vakuuttuneita siitä, että vain toimimalla yhdessä tunnistamme oikeat ongelmat ja teemme toimivia ratkaisuja niiden voittamiseksi" , sanoi tilaisuudessa PlasticsEuropen puheenjohtaja Patrick Thomas. Siiri ja Rolle matkalla kahville

Takaisin
Avainsanat Kestävä kehitys, Koulutus