Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovialan tutkintojen määrä kasvaa kivasti

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 25.9.2012

Vuosi 2012 muodostuu ilahduttavan vireäksi muovialan perustutkintojen, ammattitutkintojen sekä erikoisammattitutkintojen suhteen. Näitä on suoritettu huomattavasti enemmän kuin vuonna 2011.

Muovialan koulutus on hyvässä kehityssuunnassa surkean viime vuoden jälkeen. Kouluttautuminen auttaa aina, niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Muovi tarvitsee taitajansa. Jo nyt vuoden puolessa välin tutkintoja oli koossa 34 (pt 21, at 10 ja eat 3). Se ennustaa varsin tuloksellista tutkintovuotta verrattuna viime vuoden kokonaisaldoon, joka oli 18 suoritettua tutkintoa.

Muoviteollisuuden henkilöstöstä edelleen kuitenkin vain noin 10 %:lla on jokin oman alansa ammattitutkinto. Toki osaamista voi kartuttaa monellakin tavalla, mutta Muoviteollisuus ry suosittelee myös osaamisensa virallistamista tutkinnon kautta. Sellainen innostaa varmasti eteen päin ja antaa ammatillista perustaa.

Yritysten ja päättäjien toivotaan näkevän korkealuokkaisen ammatilllisen kouluttautumisen nimenomaan teollisuuden tarvelähtöisenä kehitysvälineenä. Suomessa on useita muovialan viralliseen tutkintoon johtavia opintoja antavia korkealuokkaisia koulutuksen tarjoajia. Olitpa alan yrittäjä, työntekijä, työuraansa tai sen vaihtoa suunnitteleva, kannattaa olla aktiivinen näiden kouluttajien suuntaan: Muovi on tämän vuosituhannen materiaali.

Muovialan ammatillisten tutkintojen trendi:
muovialan_nayttotutkinnot_13_9_2012.pdf
92KB, päivitetty 1.7.2013


Takaisin
Avainsanat Koulutus, Oppisopimus