Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Uusi kierrätyslaitos huikea parannus kuluttajapakkauksien käsittelyyn

Uusi kierrätyslaitos huikea parannus kuluttajapakkauksien käsittelyyn

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 9.4.2015

Aiesopimus on nyt vahvistettu sopimukseksi. Uuden muovinkierrätyslaitoksen rakentaminen alkaa Suomeen.

Ekokem Oyj ja Suomen Uusiomuovi Oy ovat nyt vahvistaneet vuosi sitten tehdyn aiesopimuksensa mukaisesti varsinaisella sopimuksella sen, että Riihimäelle rakennetaan kuluttajamuovipakkauksia vastaanottava laitos. Se tulee osaksi uutta mittavaa Kiertotalouskylää. Laitoksen arvioidaan voivan startata loppukesällä 2016 ja silloin sinne voidaan ohjata käytännössä kaikki Suomesta erilliskerätty kuluttajamuovipakkausjäte.

Laitos monipuolistaa muovien jätehuoltoa ja kehittää hyötykäyttöä kotimaassa nimenomaan materiaalikierrätyksen suuntaan.

Muovituotteita voidaan käyttää uudelleen, muoveja voidaan kierrättää ja käyttää polttoaineena. Maamme on noin kymmenessä vuodessa kokenut ison muutoksen kaatopaikkariippuvaisesta yhteiskunnasta jätemuovien hyväksi ja monipuoliseksi hyödyntäjäksi.

Muovipakkauksiin käytetään Suomessa luokkaa yksi prosentti kaikesta öljynkäytöstämme. Muoveja valmistetaan nykyisin myös muista, uusiutuvista raaka-aineista. Ilman muoveja ihmiskunta kuluttaisi paljon enemmän arvokkaita luonnonvaroja. Kierrätys on yksi lisäkeino parantaa muovien resurssitehokkuutta vieläkin paremmaksi.

Muoviteollisuus ry on osakkaana sekä Ekokem Oyj:ssä että Suomen Uusiomuovi Oy:ssä.

Takaisin
Avainsanat Jäte, Jäteasetus, Jätelaki, Kestävä kehitys, Kierrätys, Kierrätysaste, Kiertotalous, Uusiokäyttö, Uusiomuovi, Uusiomuovijaosto, Uutiset